Denizli Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin 5 yıl önce başlattığı ‘Eğitim İçin El Ele’ projesi, 2013-2014 eğitim ve öğretim yılında da devam ediyor.
Proje kapsamında Pamukkale Üniversitesi’nin eğitim ve fen edebiyat fakültelerinde öğrenim gören Denizli Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyesi 50 gönüllü eğitmen, üniversite sınavı için kursa gidemeyen 200 öğrenciye üniversiteye hazırlık dersleri vermeye başladı. Öğrenciler, Haziran 2014’e kadar sürecek hazırlık kurslarında ilk derslerini işledi.
Denizli Lisesi’ndeki kursun başlangıcından önce düzenlenen törene Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan,Denizli İl Milli eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, Kent Konseyi Başkanı Şamil Çınar, Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci ile gönüllü eğitmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Belediyecilik hizmetlerinin sadece yol, kaldırım ya da park yapmaktan ibaret olmadığını ifade eden Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan törende yaptığı konuşmada, ''Bu proje, gençlerimizin gelecekte bu ülkeyi yönetmek adına ne kadar sorumluluk taşıdıklarını gösteren bir projedir. Bu topraklar için, bu güzel ülkemiz için, bu millet için herkesin bir şeyler yapması gerekiyor. Burada çok değerli gönüllü eğitmenlerimiz, hafta sonlarını, boş zamanlarını kendilerine ayıracaklarına siz gençlere bilgi aktarmak yönünde kullanmaya karar vermişler. Onların da bu ülke için verebilecekleri bugün için bu eğitimdir. İnşallah yakın gelecekte bu eğitim ordusuna katıldığınızda ülkeye daha büyük katkı sağlayacaksınız’’ dedi.
Denizli Belediyesi olarak eğitime her türlü desteği vermeye devam edeceklerini ifade eden Başkan Zolan, "Eğitim için el ele vermek gerekir. Kent Konseyi 7 yıl önce kuruldu. Buradaki meclislerden biri de Gençlik Meclisi. Eğitim için ele ele ekibiyle beraber, sizlerle birlikte olmak, sınava hazırlanacak gençlere destek olmak, sıkıntıların aşılmasına yardımcı olmak için gayret sarf ediyoruz" dedi.
Daha sonra geçen projede yer alan gönüllü eğitmenlere sertifika verilip saat hediye edildi. Başkan Zolan, kurslara katılıp sınavlarda en fazla başarı sağlayan 3 öğrenciyi de altınla ödüllendirdi.
Törenin ardından sınav tarihine kadar sürecek zorlu maraton, ilk ders ziliyle başladı.