HABERDENİZLİ.COM / DENİZLİ (AA)

Öğretim Görevlisi Dr. Ceyhun Ersan, öğrencilerin kişisel girişim adlı derslerinde, böyle bir organizasyona yöneldiklerini belirtti.

Üniversite öğrencilerinin, köye gittiklerinde bazı öğrencilerin olumsuz şartlarda eğitim hayatına devam ettiklerini gördüklerine dikkat çeken Ersan, "Kale halkı okulumuzun personeline diğer öğretim üyesi arkadaşlarımıza iletiyorlar. Çocukların eğitim hayatına katkı sağlamanın ötesinde akademik eğitimin çok yönlü olduğunu düşünmemiz gerekiyor. Eğitim ödev, dersler, vizeler, sınav değil yaşamın içerisinde olmayı da gerektiriyor." dedi.

Öğrencilerden Melek Akay da kişisel girişimle alakalı bir proje yapmaya karar verdiklerini ifade ederek, şunları söyledi:

"Narlı İlkokulu'na gittik, iki öğretmen çocukların eksikliklerini öğrenerek bu şekilde çocukların ihtiyaçlarını karşılamaya karar verdik. Birkaçının montu yoktu, birinin önlüğü yoktu. Sonrasında ayakkabı ihtiyaçlarını görerek, bir sonraki hafta Kale halkından ve okuldaki hocalarımızdan destek alarak bu şekilde bir maddiyat anlamında para toplayıp çocuklara ayakkabı aldık, diğer ihtiyaçlarını karşıladık."

​​​​​​