Üniversite Hastaneleri Birliği 12. Toplantısı 25-26 Mayıs 2012 tarihlerinde Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğünün ev sahipliğinde Colossae Termal Otel’de yapıldı.
Toplantıya, Vali Abdülkadir Demir, Üniversite Hastaneleri Birliği Derneği (ÜHB) Başkanı ve İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurum Başkanı Uzm. Dr. Hasan Çağıl, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ve çok sayıda bilim adamı ile davetli katıldı.
İki gün boyunca beş oturum şeklinde ve “Kamu Hastane Birlikleri düzenlemesi, Sağlık Serbest Bölgeleri çalışmaları, Pamukkale’nin Arkeolojik Özellikleri, Devlet Üniversitesi-Vakıf Üniversitesi ile Devlet Üniversitesi-Özel Hastaneler İşbirliği Modelleri, Sağlık Turizmi ve Termal Turizm, Tanı İle İlişkili Gruplar, Üniversite Hastaneleri’nin Ortak Kullanım Deneyimleri” başlıkları altında yapılan toplantıya çeşitli Devlet ve Vakıf Üniversite Rektörlerinden birbiriden değerli 7 konuşmacı katıldı.
Üniversite Hastaneleri Birliği Derneği (ÜHB) Başkanı ve İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, üniversitelerin en önemli görevlerinden bir tanesinin bölgeleriyle bütünleşmek ve bölgelerini zenginleştirmek olduğunu söyledi. Prof. Dr. Söylet, toplantıda ağırlıklı olarak ‘Sağlıkta Hizmet’ konusunun ele alındığını, ‘Araştırmalar Nasıl Artırılır’, ‘Girişimci Üniversite Nasıl Olur’, ‘Eğitim Sorunları’ gibi başlıkların konuşulduğunu bildirdi. Prof. Dr. Söylet, “Kamu Hastaneleri Birliği, sağlık turizmi, sağlık kenti, kent hastaneleri, bütün bunlar bizim için geleceğe yönelik önemli vizyonlar. Bunları konuştuk. Bizleri nasıl bir rekabetin beklediğini görmek açısından bizim için çok öğretici oldu” dedi. IMG 9238
Vali Abdülkadir Demir ise, toplantının Denizli’de yapılmasının ilimiz için ayrı bir önem taşıdığını belirterek, Pamukkale Üniversitesinin Türkiye’ye örnek olabilecek bir çok başarılı projeye imza attığını söyledi. Özellikle termal konusunun Türkiye’de başarılamayan konulardan birisi olduğunu, bu işi başarma yolunda önemli adımlar atan kentler olduğunu söyledi. Hiç kimsenin bu konuda ümitsiz olmaması gerektiğini söyleyen Vali Demir, vizyonun doğru konularak bu işin başarılabileceğini ifade etti. Yurtdışında birçok fuara katıldıklarını belirten Vali Abdülkadir Demir, “Şu anda Türkiye çok konuda olduğu gibi bu konuda da önemli mesafeler kat edildi. Denizli olarak, bu işe uygun bütün şartların bir arada olduğunu söyleyebiliriz. Sağlık ve Termal Turizm açısından Dünya’da tek olan Pamukkale ile Karahayıt bir arada bulunuyor. Doğanın bize bahşettiği ve bizim için, Denizli için eşsiz bir değer ve miras. Bu işin başarılmaması için bir neden yok” dedi.