Valilikte düzenlenen toplantıya, Vali Dr. Ahmet Altıparmak, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Vali Yardımcısı Ekrem Büyükata, Merkezefendi Kaymakamı ve Pamukkale Kaymakam Vekili Şükrü Görücü, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız, KYK Müdürü Alaeddin Aktaş ile diğer yetkililer yer aldı.

Toplantıda konuşan Vali Dr. Ahmet Altıparmak, üniversite ile ilgili tüm sorunları ve talepleri değerlendireceklerini söyleyerek; “Zaman içerisinde bu taleplerde veya sorunlarda revizyon gerekirse o revizyonları tekrar tekrar değerlendirip huzurlu bir eğitim öğretim yılı geçmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz ve gereken bütün tedbirleri alacağız. Bu konuda Denizlili vatandaşlarımız, öğrencilerimiz, veliler ve öğretim üyelerimiz müsterih olsunlar. En huzurlu şekilde 2016-2017 eğitim-öğretim yılını geçireceğimize inanıyorum” dedi.

Daha sonra İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü M. Okyay Kalkan, slayt eşliğinde katılımcılara yaptığı sunumda; PAÜ’de 58 bin 795 öğrencinin eğitim gördüğünü, bunun 12 bin 487’sinin ilçelerde bulunduğunu, Üniversitenin yerleşkesinin güvenliğinden sorumlu güvenlik görevli sayısının yeterli olduğunu, ilçelerde bulunan Yüksekokul yerleşkelerinde özellikle öğrencisi fazla olan Honaz ve Bekilli’de güvenlik görevlisi sayısının artırılması gerektiğini belirterek geçen eğitim-öğretim yılında İl genelinde ciddi bir güvenlik sorununun yaşanmadığını belirtti.

Vali Dr. Ahmet Altıparmak ise konuşmasında; terör örgütü faaliyetlerine katılan ve propagandasını yapan öğrencilerin tespit edilerek, haklarında eğitim öğretime engel olmaktan işlem yapılmasının uygun olacağını söyledi. Vali Altıparmak, bu kişilerin yurtta kalıyorlar ise, yurtlardan süresiz olarak çıkartılması, varsa burs ve kredilerinin de kesilmesi gerektiğini ifade etti. Vali Altıparmak; üniversite yerleşkesi ve KYK yurtlarının girişine engel olmayacak şekilde araç parklarının düzenlenmesini, bölgede bulunan işletmelerin öğrencilerin ders çalışmasına engel olmayacak şekilde gürültü desibel sınırının kontrol edilmesini talimatlandırdı. Son olarak geçen eğitim-öğretim yılının sorunsuz geçmesi nedeniyle yetkililere teşekkür eden Vali Altıparmak, kampüs içinde bulunan kütüphane ve sosyal alanlardan sivil vatandaşların da yararlanabilmesinin önemli olduğunu da dile getirdi.