Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi konferans salonunda, alanında uzman konuşmacıların katılımıyla  iki gün boyunca gerçekleşen seminere öğrenciler ve öğretim görevlileri yoğun katılım gösterdi. Seminer sonunda katılımcılara Genç Memur-Sen ile Gençlik ve Spor Bakanlığı onaylı “katılım belgeleri” takdim edildi.
Memur-Sen Konfederasyonu’nun gençlik teşkilatı Genç Memur-Sen, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı Kapsamında “Geleceğini Uyuşturma” Projesi ile Türkiye’nin 7 coğrafi bölgesinde belirlenen toplam 17 ilde madde bağımlılığına ve bunun toplumsal yönden yarattığı yıkımlara karşı bir farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.
Yeni Türkiye’nin inşasında, güvenli bir hayat ve güvenli bir gelecek için çalışan Genç Memur-Sen, 81 ilde bulunan teşkilatı ile destekleyeceği proje kapsamında Türkiye’nin dört bir yanındaki gençlere ulaşmayı hedefliyor. Çağın Modern Enderun’u olan ve soylu bir gelecek tahayyülü ile hareket eden Genç Memur-Sen, ülkemizin geleceği olarak gördüğü gençlerin madde bağımlılığına karşı bilinçlenmesi ve bu çerçevede bireysel ve toplumsal bir farkındalık yaratmak amacı ile gerçekleştireceği sempozyumların startı Hatay’dan verdi.
Bu hafta ise Denizli’de yapılan konferans ile devam etti. 14-15 Nisan 2015 tarihlerinde  Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi içerisinde yer alan Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminerlerin ilk gününde “Madde ve Teknoloji Bağımlılığı” konuları, ikinci gününde ise “Sigara ve Alkol Bağımlılığı” hakkında üniversite öğrencilerine eğitim verildi. Programın sonunda katılan öğrencilere Katılım Belgeleri takdim edildi. Gerçekleştirilen Seminerlerin sonunda bu proje kapsamında verilen eğitim hakkındaki fikirleri alınan öğrenciler, bu tür projeler ile gençlerin madde bağımlılığına karşı bilinçlendirilmesinin çok faydalı olacağını düşündüklerini ifade ettiler.
Genç Memur-Sen, gerçekleştireceği bu proje ile gençlerimizin, madde bağımlılığı sonucunda onları bekleyen tehlikelerin ve felaketlerin farkına varmalarını sağlamayı amaçlanmaktadır. Genç Memur-Sen üyeleri, güvenli bir gelecek için daha aktif bir rol alarak, yeni projelere imza atmayı sürdüreceklerini bildirdi.