İçişleri Bakanlığı’nın 15 Mayıs 2009 tarihli genelgesi ile “Çocukların Mutlu Geleceği İçin Umut Yıldızı” projesi kapsamında Denizli Valiliği öncülüğünde ilimizde üçüncüsü düzenlenen kuaförlük kursu tamamlandı. Kursu başarı ile bitiren kursiyerler Valilikte düzenlenen törenle sertifikalarını aldılar.

 Valilikteki törene Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, İŞKUR İl Müdürü Mevlüt Akman, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Altın, Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Alper Ay ile ilgili oda temsilcileri ve kursu başarı ile bitiren kursiyerler katıldı.

 Proje ile ilgili bilgi veren Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Alper Ay, “Proje kapsamında 10’u kız 2’si erkek olmak üzere 12 çocukla projeye başlanmış olup proje sonunda 4’ü kız, 2’si erkek olmak üzere toplam altı kişi kursu tamamlanmıştır. 18 Nisan’da başlayan proje 28 Haziran tarihi itibariyle 50 iş günü ve üçyüz saatte  tamamlandı. Denizli Valiliği, Denizli Belediyesi, Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İŞKUR, Sanayi Odası, Ticaret Odası ve Esnaf Odalarının temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen toplantı sonucu alınan kararlar sonucunda kurumlar görev bölümü yapılarak her kurumun yapacağı görevler belirlendi. Kursu başarı ile bitiren kursiyerlerimiz de sertifika almaya hak kazandılar” diye konuştu.

 Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin de, birlik ve beraberlik içinde sorunlara el atıldığında toplumsal sorunlarda başarının yakalandığını ifade ederek, “ Toplumsal konularda toplumsal duyarlılıkla hareket etmek zorundayız. Toplumlarda ve ailelerde yaşanması muhtemel sorunlar çocuklara da yansımaktadır. Ama duyarlılığımız arttığı sürece çocuklarımızın ve gençlerimizin hayata hazırlanmasında her zaman çözüm yolu vardır ve bu arkadaşlarımız da gördükleri eğitimle bir meslek edindiler ve yeni bir başlangıç yapmış oldular. Çocuklarımıza ve gençlerimize şu mesajı vermek istiyorum; yeter ki çalışın, arzu edin, disiplinli olun, sizlere her konuda başta Valiliğimiz olmak üzere bütün kurumlarımızla beraber sizlerin yanınızdayız” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından kursu başarı ile bitiren kursiyerlere sertifikaları Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, daire müdürleri ve oda temsilcileri tarafından verildi.