Tamamı hayırseverlerin katkısı ile yapılması planlanan üçüncü Endüstri Meslek Lisesi’ne, hayırseverlerin katkısı hızla devam ediyor. Meslek Lisesi için bugün 9 hayırsever işadamı katkıda bulunmak üzere protokol imzaladı.

     Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen imza törenine, Vali Yavuz Erkmen, Hayırsever işadamları Ar Döküm Makine ve Merdane Firması adına Muhsin Özcan ve İrfan Özcan, Campet-Cam Petrol Motor firması adına Efraim Duman ve Yurdal Duman, Uğurlu Oto Cam firması adına İrfan Duman, Hisar Dokuma ve Boya firması adına Selehattin Yaprak ve Şükrü Yaprak, Aslan Tekstil Firması adına Nilgün Ök, Pamukkale Halıcılık firması adına Habip Kızıltaş ve Özer İnşaat firması adına Necdet Özer ile Denizli Eğitim Derneği Başkanı, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz katıldı.

     Vali Yavuz Erkmen, okulun hayırseverlerin katkısı ile atölyelerinde devlet imkanları ile yaptırılacağını söyleyerek, “Üçüncü Endüstri Meslek Lisesinin yapımı için sadece sanayicilerimiz değil, ilimizde ekonomik faaliyetlerde bulunan çok değerli büyüklerimiz ve dostlarımızın destekleri oluyor. Çok güzel büyük bir okul olacak. Atölyeleri ile birlikte toplam 10 Milyon TL’ye mal olacak olan bir okul olacak. Biz devlet olarak atölyeleri yapacağız. Desteklerinize teşekkür ediyoruz. Okulumuzun yapımına biran önce başlayıp 2012 yılının Eylül ayında bu okulu tamamlayıp açmayı planlıyoruz. Endüstri Meslek Liseleri Türkiye’nin geleceğinde rol oynayan eğitim kurumları. Çocuklarımızı normal liselerden buralara kanalize etmemiz gerekiyor. Daha önce yapılan iki Endüstri Meslek Lisesi yeterli gelmiyor. Meslek liselerine yoğun bir ilgi var. Bunları çoğaltmamız gerekiyor. Bütün hayırseverlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sonuçta Denizli olarak güzel bir okulu daha kazanmış olacağız” dedi.

     Hayırsever işadamları da eğitime katkı vermekten dolayı çok mutlu olduklarını belirttiler.

     Konuşmaların ardından Vali Yavuz Erkmen ve 9 hayırsever ile protokol imzalandı.

     Göveçlik Mahallesinde yapılması planlanan Endüstri Meslek Lisesi toplamda 5 Milyon TL’ye mal olacak. Tamamı hayırsever işadamlarının yardımıyla yapılması planlanan okula, 75 bin TL yardımda bulunan hayırseverlerin isimleri sınıflara verilecek. 43 derslik ve 1200 öğrenci kapasiteli yaptırılacak olan okul, bodrum+zemin+2 kattan oluşacak.