Vatandaşların sosyal ve kültürel alanda kendilerini geliştirmelerine olanak sağlamanın yanı sıra nitelikli meslek edindirme kursları da düzenleyen Denizli Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir El Becerileri ve Kültür Sanat Evi'nde açtığı aşçılık kursunda lezzet ustaları yetiştiriyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür, Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanlığı’nın düzenlediği aşçılık kursunda Aşçı Metin Ayhan Yiğit tarafından kursiyerlere yemek yapımı, masa dizaynı ile ilgili eğitimler veriliyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin nitelikli meslek edindirme kurslarından olan aşçılık kursunda yemek ve mutfak kültürüne dönük teorik ve pratik eğitim alan kursiyerler, ayrıca meze, pasta türleri, yöresel yemekler ve dünya mutfağından farklı yemek çeşitlerini yapma imkanı da sunuluyor. 250 saat süren eğitim sonunda ise birçok yemek tarifi öğrenerek farklı lezzetler keşfeden kursiyerlere katılım belgesi veriliyor.

Kurslara ilgi bizleri mutlu ediyor

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi'nin nitelikli meslek edindirme kurslarının bugüne kadar birçok kişinin meslek sahibi olmasına vesile olduğunu söyledi.

Vatandaşların sosyal ve kültürel alanda kendilerini geliştirmelerine olanak sağlamak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını kaydeden Başkan Zolan, "7'den 70'e tüm halkımızın el becerilerini keşfetmeleri ve kendilerini yetiştirerek, sosyal ve kültürel hayatın içinde yer almalarını sağlamak adına bir çok çalışmayı hayata geçirdik ve geçirmeye devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın ücretsiz kurslarımıza gösterdiği yoğun ilgi bizleri de mutlu ediyor.

Bu çalışmalarda emeği geçen arkadaşlarımıza ve açtığımız kurslara rağbet gösteren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederim" diye konuştu.