Denizli Pamukkale Üniversitesi (Paü) Çivril Atasay Kamer Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Şevket Civelek, Türkiye'nin ilk organik tarım işletmeciliği bölümünün, Denizli'nin Çivril ilçesinde açıldığını söyledi. Bölümü tercih eden öğrencilerin tamamının bütün yemek ve yurt ihtiyaçları, Çivrilli hayırsever işadamı Atasay Kamer tarafından karşılanacak.

2011–2012 akademik döneminde kurulan Paü Çivril Atasay Kamer Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksekokulu, 2013–2014 döneminde öğretime başlayacak. 1995-1996 yılında Paü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde iki yıllık Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı'na öğrenci alarak öğretime başlayan yüksekokul, ardından Bilgisayar Teknolojileri, Büro Hizmetleri ve Sekreterlik, Dış Ticaret, Finans-Bankacılık ve Sigortacılık, Muhasebe ve Vergi, Pazarlama ve Reklamcılık, Toptan ve Perakende Satış ile Yönetim ve Organizasyon bölümlerinin açılmasıyla dokuz branşta öğretime başladı. Yüksekokul bünyesinde bu yıl 60 öğrenciyle eğitime başlanacağını ifade eden Müdür Civelek, "Üniversiteden piyasaya bakan değil, piyasadan üniversiteye bakan bir anlayışla yola çıkan Paü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Organik Tarım İşletmeciliği Bölümü ile Türkiye'de bir ilke imza atıyor. Organik tarım sektörünün aradığı uzman kadronun yetiştirilmesinin hedeflendiği bu bölüm, Türkiye'de faal olarak hizmet veren ilk organik tarım işletmeciliği bölümü olacak." dedi.

MEZUN OLMADAN İŞ İMKANI BULUYORLAR

Küreselleşmenin beraberinde getirdiği negatif çevre etkenlerinin günümüz tarımını tekrar doğal alanlara yönelttiğini vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Civelek, "Tüketiciler artık her ürünün doğal olanını tercih ediyor. Bu eğilim, Organik Tarım İşletmeciliği Bölümü ile ne kadar isabetli bir karar aldığımızın göstergesidir. Çivril'de organik tarım sahaları ve seraları kurularak buralarda üretim yapılacaktır. Denizli'nin iki katı kadar aktif çiftçisi olan Çivril'de, çiftçilerin de okulla bağlantısı olacak. Bu tür üretimler yapan tesisler ve laboratuvarlar gün geçtikçe artacağından, öğrencilerimiz daha mezun olmadan iş olanağı bulabilecek." diye konuştu.

ÖĞRENCİLERİN YEME İÇME VE YURT İHTİYAÇLARINI ATASAY KAMER KARŞILAYACAK

Atasay Mücevherat Onursal Başkanı Atasay Kamer ise Çivrilli olarak ilçenin Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu gibi bir okulu çoktan hak ettiğini düşündüğünü eğitime, eğitmene ve eğitilip öğretilene olan sevdasından dolayı üzerine düşen maddi ve manevi her konuda yardıma hazır olduklarını dele getirdi. Kamer, "En büyük dileğim, okulumuzu gelecekte kütüphanesi, sosyal tesisleri ve barınma imkanlarıyla uluslararası standartlara sahip bir kampüs olarak görebilmek. Bunun için gerekli tüm yardımları yapmaya hazırım. Böylelikle Çivril'in akademisyenler ve üniversiteliler için cazip bir merkez haline geleceğine inanıyorum. Çok başarılı öğrencilerin okulumuzu tercih etmesini istiyorum. Okulda sadece kalifiye eleman değil, akademisyen de yetiştirilmesini görmeyi arzu ediyorum." şeklinde konuştu. Atasay Kamer, Organik Tarım İşletmeciliği Bölümü'nü tercih edecek öğrencilerin tamamının bütün yemek ve yurt ihtiyaçlarını karşılayacağını sözlerine ekledi.