Hayrat Vakfı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan protokol çerçevesinde gerçekleştirilen Yarışma şubat ayında öğrencilerin bilgilendirilmesi ile başladı. 1020 liseli öğrencinin kayıt yaptırdığı yarışmaya fen liseleri, sosyal bilimler lisesi, Anadolu liseleri, öğretmen lisesi ve imam hatip liselerinden öğrencilerin katılımı ile yapıldı, birinci etap sonunda öğrencilerden ilk 45 e girenlere verilen eğitim ve yapılan sınav ile 2. Etap sonunda ilk 15 öğrenciye finale girme hakkı verildi.

Şubat ayında hiç Osmanlıca bilmeyen gençler final yarışmasında hüsnü hat yazılarından kitabelere birçok Osmanlıca belgeyi okur hale geldi. Hayrat vakfı Osmanlıca eğitim koordinatörü Turan Yurtseven’in verdiği bilgiye göre 2011 yılından bu yana protokol kapsamında Denizli’de 7000 den fazla kişi tarihiyle buluşarak Osmanlıca öğrendi, bu yarışma ile Osmanlıca liselerle buluşmuş oldu. Bu yarışmanın ilk olduğunu bundan sonra daha büyük katılımlar ile devam edeceğini bildiren Elamaskalem eğitim koordinatörü Metin ÇİÇEK öğrencilerin ilgisinden oldukça memnun olduğunu söyledi.

Hasan Güngör Spor Salonunda yaklaşık 4000 kişiye güzel bir gece yaşatmak istediklerini belirten ÇİÇEK, bütün Denizli’leri bu muhteşem geceye beklediklerini ifade etti.

Yarışmada dereceye girenlere sürpriz hediyeler var ayrıca seyircilere sorulacak sorularla da birçok hediye misafirlere dağıtılacak.