Denizli Profesyonel Eğitim Merkezi (PEM) Yönetim Kurulu Başkanı ve Davranış Bilimleri Uzmanı Türker İşler,  Denizli Belediyesi Kent Konseyi ‘Liderlik Okulu’  projesine destek verdi. 18-26 yaşındaki gençlerin katıldığı projenin amacı lider vasıflı gençler yetiştirmek. İşler Kent Konseyi’nin genç  proje ekibiyle ‘Liderlik Okulu’ projesi kapsamında film okuma etkinlikleri gerçekleştirdiler, mülakatlar yaptılar ve ‘Lider Kimdir?’i konuştular.
 ‘Güzel Konuşma’ başlığının altında gerçekleşen ilk seminerinde, güzel konuşmadan önce ‘’konuşmanın’’ önemi üzerinde duran İşler; ‘ Aslında hepimiz sürekli konuşuyoruz.
Sadece bazen sesimiz duyuluyor. Eğer düşündüklerimizi sese dönüştürmezsek beyin onu talimat olarak algılamaz ve harekete geçemeyiz. Ee hayat da akıyor. Gelecek de bir gün gelecektir ve geldiğinde siz hala duruyor da olabilirsiniz, harekete geçmiş de olabilirsiniz. İşte tüm bunlar sizin elinizde. ‘diyerek gençlerimizi silkeledi. ‘Hayat bir kürsü’ diyerek proje ekibi ve üyelerini ara ara kürsüye davet eden hocamız onlara konu ve zaman sınırlaması olmadan sadece konuşun dedi. İlk etapta zorlanan gençler zaman ilerledikçe rahatlayıp keyifli zaman geçirdiler. Sıra güzel konuşmaya geldiğinde de ‘ Yalan ile yorum birbirine çok yakındır ve o zaman kendinizi kontrol etmekte zorlanırsınız. Eğer bilgiye dayalı bir konuşma yapıyorsanız böyle bir durumla karşılaşmazsınız. Bilgi çok seydir  ama ifade herşeydir.’ Sözleriyle gençlerin konuşmalarında yaptıkları hataları bizzat görmesini sağladı ve gençler bir süre sonra, evet bunu şu şekilde ifade etmeliyim, diye kendilerini düzelterek konuşmalarını daha akıcı hale getirdiler. 
Paradigma tanımlamasıyla başlayan ‘Çok Yönlülük’ seminerinde ise,  ‘Gelinen son nokta dogmatizm olabilir fakat gitmek istenilen yer orası değildir. Aynı şeye bak, fakat her baktığında farklı şeyler gör, bilimin de temelinde çok yönlülük yok mudur? Çok yönlülükle paradigmalarınızı yönetin. Bunu doğru bir şekilde yapamadığımız için zaten çok fazla yönetici vardır fakat lider azınlıktadır.’ Diyerek gençlerimize ışık tuttu. Onlara pozitif enerji yükleyen hocamız harekete geçmelerini, kendilerine ve ileriye doğru yürümeleri gerektiğini söyledi. Beynimizdeki nöron ve sinapsların her birinin renklerinin farklı olduğunu, bizim de bu farklılıklar içinde bir farklılık oluşturmamızın imkansız olmadığını gösterdi. ‘Çok yönlülük uluslararası firmaların çok iyi başardığı birşeydir. Çok yönlülük sempatiklikten empatikliğe götürür. Çok yönlü lider kararlılığını korursa görülmeyeni görür fakat şunu unutmamalıdır ki kendini güçlü olarak gördüğü yönleri en büyük tehtitleridir.’ Sözleriyle düşünce limanlarına gönderen hocamız, ‘ yediğimiz değil hazmettiğimiz, kazandığımız değil biriktirdiğimiz, okuduğumuz değil hatırladığımız bizi ileriye götürür.’ Sözleriyle limanlarımıza bir liman daha ekledi. 
‘’Problem çözme’’ adlı eğitiminde ise, ‘’Bir problemin parçası olanlar, asla çözümün parçası olamazlar. Feedbackler ne kadar çok olursa, size geri dönüşümü çok daha güzel olur. Bir problemi çözmede kararlılık da en az feedback kadar önemlidir. En kötü karar bir kararsızlıktan iyidir.’’ Diye başlayan hocamız, verdiği şu örnekle sözlerini destekledi: 
‘Bir mühendis düşünün. Daha önce hiç araziye çıkmamış ilk defa çıkacak. Bunun için çok heyecanlı. Elinde bir sürü haritalar yol çizelgeleri var. Yollarının üzerinde bataklık var, başka yoldan gitme ihtimalleri de yok. Bunu öngören mühendis lastikleri de dahil olmak üzere tüm hazırlıklarını o bataklığa göre yapar ve yola koyulur. Haritada bataklığın bulunduğu yere geldiğinde ise bataklığın kurumuş olduğunu görür ve bütün o yaptığı hazırlıklar boşuna gider. O yüzden önemlidir son kullanma tarihleri.’
Truva, Maradona gibi bir çok video izleten hocamız, azim ve kararlılık örneğini görsellikle destekledi. Sıra dışı tavrı ve konuşmalarıyla ilgi odağı olan hocamız, ‘gelecekteki lider adaylarını’ yetiştirmeye devam ediyor.