Çocuk gelişiminde anne ve babalar kadar büyükanne ve büyükbabaların da önemi büyük. Bu bilgiden yola çıkarak ülkenin geleceği olan çocukları en iyi şekilde yetiştirmek için Denizli Özel Servergazi Özerler Çocuk Akademisi önemli bir projeye imza attı. Büyükanne Büyükbaba Okulu projesini hayata geçirdi. 
Akademinin konferans salonunda, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmeni Büşra Orhantekin tarafından gerçekleştirilen seminerde, büyük anne ve büyükbabalara çocuk gelişimindeki rolleri anlatıldı. “Torunlar, büyükanne ve büyükbabalar için yeni bir hayat amacıdır” diyen Orhantekin, şöyle konuştu: “Coşku kaynağı olan torunlar, aynı zamanda yenilenme ve canlanma kaynağıdır. Torunlar, kendi çocuklarına yapılamayanı yapma, sunamadıklarını sunma, yanlış yada eksikliklerin düzeltilerek uygulanma fırsatı olarak görülmektedir.” 

SEVGİ KAYNAĞISINIZ
Orhantekin, torun için büyükanne büyükbabanın şu anlamlara geldiğini ifade etti: “Maddi-manevi bir zenginliktir. Karşılığında hiçbir şey beklenmeyen saygı ve şefkat kaynağıdır. Milli ve manevi değerleri öğrenebileceği canlı birer örnektir. Küçük yaşta yaşlıya saygıyı ve yardımı öğrenme fırsatı ve böylece duyarlı bir insan olma fırsatıdır. Meraklarını ve sorularını en doğru yoldan giderebilecekleri bir merci, sevgi ortamında doyasıya sohbet, oyun ve bilgi demektir.” 
Sürekli iletişim halinde olması dolayısıyla çocuk yetiştirilirken olumlu davranışların kazandırılmasında aile büyüklerinin dikkat edeceği hususlara değinen Orhantekin, sözlerini şöyle tamamladı: “Büyükanne ve büyükbabaların öncelikle torunlarına karşı olumlu davranışlar sergilemesi gerekmektedir. Tutarlı ve sabırlı olmaları, torunlarına zaman ayrılmaları, aile büyükleri arasındaki sevgi ve saygı bağlarının kuvvetli olması çok önemlidir. Ayrıca herkesin birbirini olduğu gibi kabullenmesi gerekmektedir.”