Tarım Orman ve Çevre Çalışanları Birliği Sendikası (TOÇ BİR-SEN) 10'uncu kuruluş yıldönümü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı. Denizli Şube Başkanı İsmail TOPÇU TOÇ BRİ-SEN'in, Tarım-Orman hizmet kolunun açık ara farkla yetkili sendikası olduğunu belirtti. Başkan Topçu, "Çalışma hayatındaki her türlü olumsuzluğu dert edinen, 74 milyonun mutlu bir yaşam sürdüğü, demokratik bir Türkiye idealini hep canlı tutan, vatan sevdalısı, millet dertlisi, memur sorumlusu TOÇ BİR-SEN’ imizin 10’uncu kuruluş yıldönümü. Bu mutlu, kıvançlı günümüz, sendikal mücadelemizde emeği geçen herkese kutlu olsun." dedi.

Topçu, "TOÇ BİR-SEN’in 10’uncu kuruluş yıldönümünü kutladığımız bu mutlu gururlu günümüzde aramızda olamamalarının acısını duyduğumuz, özlemlerini çektiğimiz örnek kişilikleri, kararlı cesur duruşları, demokrasi ve özgürlük mücadeleleri ve sorumluluk anlayışlarıyla her biri bizlere çok iyi örnekler olan MEMUR-SEN’imizin Kurucu Genel Başkanı şair, düşünür örnek bir şahsiyet Mehmet Akif İNAN başta olmak üzere sendikamızla sembolleşmiş Serdar GÜLLÜOĞLU’ nu, Tahsin SUDA’ yı, Remzi ŞANLI’yı ve ahirete intikal etmiş bütün mensuplarımızı rahmetle, özlemle, şükranla bir kez daha anıyorum.

TOÇ BİR-SEN’in soylu, erdemli sendikal mücadelesinin ilk adımlarını atan, Kurucu Genel Başkanımız Sayın Osman ŞİMŞEK beyi ve Kurucular Kurulu 22 idealist insanı ve TOÇ BİR-SEN’i bugünlere taşıyan, emeğiyle, yüreğiyle unutulmaz destekleri olmuş herkesi, tüm şube ve il başkanlarımızı, yönetim kurulu üyelerimizi, işyeri temsilcilerimizi, sendikamıza destek olan bütün üyelerimizi saygıyla  anıyor ve teşekkür ediyorum.

MEMUR-SEN Konfederasyonuna bağlı TOÇ BİR-SEN, başta Tarım – Orman ve Çevre çalışanları olmak üzere bütün çalışanlara karşı en üst düzeyde sorumluluk taşımaktadır. 74 milyonun derdini dert edinmektedir. Bu ülkeye olan sevda ve medeniyet değerlerimize olan bağlılıktır ki; Kolay-zor, yağmur-çamur, sıcak-soğuk, gece –gündüz demeden, ülkemizin her karış toprağında, binlerce mensubumuzla koşturmaktayız. Bu fedakar koşturmalardır ki onuncu onur yılımızda hizmet kolu çalışanlarımızın yarıdan fazlası sendikamız üyesi olmuş, 25.500 leri geçen TOÇ BİR-SEN ailesi olarak; kararlı, ilkeli, sorumlu sendikacılık anlayışımızdan asla taviz vermedik. Daima demokrasi, insan hakları ve emekten yana taraf olduk. Her zaman kısa süreli kolay çözümler yerine, zor olsa da kalıcı çözümleri tercih ettik.

TOÇ BİR-SEN yetkili ve etkili sendika olmanın bilinci ve sorumluluğuyla her bir üyesinin hakkını hukukunu koruma ve geliştirme adına esen rüzgara, güç odaklarına aldırmadan, güce boyun eğmeden, aklı ve bilgiyi, duygu ve sezgiyi, yerinde kullanarak sendikal mücadelesini sürdürmektedir.

Yaşama, insana, tarıma ve çevreye dair, çalışma hayatına yönelik her ne varsa bireysel, ulusal, uluslar arası alanda her şeyi TOÇ BİR-SEN’ in sendikal faaliyeti, sorumluluğu içinde görmekteyiz.

Ülkemiz 12 Haziran 2011’de bir genel seçime gitmektedir. MEMUR-SEN ve TOÇ BİR-SEN olarak bütün siyasi partilerden ve seçim sonrası oluşacak meclisten beklentimiz; katılımcılığı, demokrasiyi, özgürlükleri önceleyen, insanı merkeze alan, memurlara grevli toplu sözleşme hakkını veren, siyaset yasaklarını kaldıran, sivil ve  ana şefkatine sahip anayasanın oluşturulmasıdır.
     
12 Eylül 2010 referandumu ile yapılan Anayasa değişikliği ikincil mevzuatı taleplerimize uygun bir şekilde ivedilikle çıkarılmalıdır. Memurlara verilen Toplu Sözleşme hakkı ile 2011 yılında ilk kez bağıtlanacak olan kamu görevlileri toplu sözleşmelerini 2011 yılının Türkiye ve dünya gerçekliliğine uygun ülkemizin gelir dağılımındaki adaletsizliğini giderecek önemli bir sosyal fırsat olarak görüp, gayri safi milli hasılamıza paralel kamu çalışanlarımızın reel gelirlerini arttıracak, satın alma güçlerini geliştirecek, efektif taleplerini yükseltecek böylece piyasalardaki talebi arttıracak, krizleri çözecek, ekonomiyi canlandıracak önemli bir araç olarak görülmelidir. İyi bilinmelidir ki;  memurların sefaleti,  kimseye refah getirmeyecek, memurların üzüntüsü hiç kimseyi mutlu etmeyecektir.
                   
Ülkemizde on yıllardır bir kahredici kardeş kavgası sürdürülüyor. Dünyanın  her yerinde savaşları, işgalleri, kaosları, karışıklıkları, çözümsüzlükleri körükleyerek, her türlü diyalog ve iletişim köprülerini yıkarak, çıkarlarını maksimize eden emperyalist güçler, başta ABD, İsrail ve şer odaklı mihraklar ve bunların uzantıları bu güzelim vatan toprakları üzerinde binlerce yıldır kardeşçe yaşayanların çatışmasını, savaşmasını istiyor, çıkarlarını burada arıyor. Milletimiz ve ülkemiz üzerinde stratejik hesaplar yapan akbabalar çok iyi bilmeliler ki: Bu milletin tarihine bir kez daha bölünmeler değil, birleşmeler, kardeşlik duyguları damgasını  vuracaktır. İşte büyük, güçlü, fedakar, kadirşinas MEMUR-SEN camiası, TOÇ BİR-SEN ailesi mensupları olarak bu milletin çıkarlarını kavgada değil, barışta, ayrılıkta değil, birlikte, uzaklaşmada değil, yakınlaşmada, düşmanlıkta değil, dostlukta, diyalogsuzlukta değil diyalogta, ortak paydalarımızı ortak faydalarımız olarak gördüğümüzdür ki her fırsatta sözümüzü ve sesimizi yükselterek 74 milyonun kardeşliğini ülkemizin birlik ve bütünlüğünü haykırıyoruz ve haykıracağız.

Avrupa birliğinin ve dünyanın bir çok endemik türüne ev sahipliği yapan ülkemizin iklim çeşitliliği, bitkisel ve hayvansal üretimi, su ürünleri kaynakları zengin tarımsal potansiyeli, gündelik kararlarla değil uzun yıllara yayılan stratejik tarım politikalarıyla yönetilmelidir. 74 milyon insanımızın her türlü (su ürünleri, bitkisel-hayvansal) besin ihtiyacı dünyanın her yerinde olduğu gibi tarım sektörümüz etkili desteklenerek üreticimiz ve çiftçimiz eliyle ülkemizde üretilerek karşılanmalıdır. Tarımsal katma değerimizi büyütüp ithal yollu çözümlerden kaçınmalıyız.

Havasıyla, toprağıyla, dağları ve ovalarıyla, deniziyle, gölüyle, akarsuları, baraj gölleri ve her türlü doğal varlığı ve tüm güzellikleriyle dünyada çok özel bir yere sahip ülkemizin çevre değerlerinin kıymeti çok iyi bilinmeli, yüzyıllarda oluşan verimli topraklarımız bilinçsiz sanayileşmeye, kentleşmeye asla feda edilmemelidir. Biz bu çevre değerlerimizi atalarımızdan miras değil, çocuklarımızdan ödünç aldığımızı unutmamalıyız.

Akdeniz iklim kuşağında orman yangınları konusunda riskli bir konumda olan ülkemizin, %27’sini oluşturan ormanlarımızın yangınlara karşı korunmasında son yıllarda uluslararası standartların üzerinde alınan tedbirler ve Avrupa Birliği ülkeleriyle ABD’nin dahi örnek aldığı, bu konuda geliştirilen projeler millet olarak göğsümüzü kabartmaktadır.

Aziz milletimizin her ferdinin sağlıklı, güvenli gıdaya kavuşması, yaşanabilir ve sürdürülebilir sağlıklı bir çevre, yeşil bir Türkiye için gece-gündüz demeden 74 milyon aziz milletimize hizmet sunan Tarım Orman ve Çevre çalışanlarının emeklerinin yüceliğinin ve bu hizmetlerinin öneminin bir kez daha altını çiziyoruz.

Kamu personel sistemimizde aynı eğitim, aynı meslek grupları arasındaki farklı istihdam şekillerine 4/A, 4/B, 4/C ve farklı ücret uygulamalarına mutlaka son verilerek mesleki kangrenin çok ötesinde temel insanlık sorunu haline dönüşen istihdam ve ücret adaletsizliklerine bir an önce son verilmelidir.

TOÇ BİR-SEN 10’uncu Kuruluş Yıldönümünü büyüklüğüne, kimliğine, saygınlığına, MEMUR-SEN misyonuna ve vizyonuna yakışır, sendikal mücadeledeki 10 yılın coşkusu ve mutluluğuyla mütevazi bir biçimde kutlamaktadır. Bu onurlu soylu sendikal mücadelemize destek olan ilkelerimizi, sevdamızı paylaşan herkese sonsuz şükranlarımızı sunarız.

 TOÇ BİR-SEN’e sendikal hizmet yolunda; başarılarla dolu nice on yıllar temennisiyle daha demokratik, daha özgürlükçü, daha adil, daha güzel yarınlar ve yaşanılabilir bir Türkiye oluşturmak umuduyla saygı ve sevgilerimizi sunarız." dedi.