Denizli’de Pamukkale Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde bulunan tekstil firmalarının ara eleman ihtiyacını karşıladıkları ‘Tekstil Teknolojisi Alanı Atölyesi’ hayırseverlerin desteği ile yeniden düzenlendi. Yenilenen atölye düzenlenen törenle açıldı. Açılış törenine Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, Hayırsever İş adamı Mustafa Çelikel ve ailesi katıldı. Atölyenin fiziki düzenlemesinde katkı sağlayan Zorel Tekstil’in kurucularından Mustafa Çelikel, “Eğitim için yaptığım bu küçük katkı bana bugüne kadar tatmadığım bir duyguyu yaşattı. Eğitim adına küçükte olsa bir katkıda bulunmak büyük onur verici. Diğer işadamı arkadaşlarımı da eğitime katkıda bulunmaya davet ediyorum” dedi.
Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül’de, “Meslek Lisesi Memleket Meselesi sloganı ile Milli Eğitim Bakanlığımızda son yıllarda önemli değişimler ve gelişmeler oldu. Gelişmiş ülkelerde teknik ara elemanlara çok büyük önem verilmektedir. Bizde bu ülkelerde olduğu gibi bu alana önem vererek üretimimizi artırabiliriz. Son dönemlerde meslek liselerimiz öğrencilerimizle dolmakta ve sanayimize kalifiye eleman yetiştirmekteyiz. Günümüzde ülkelerin gelişmişlik düzeyi orada bulunan yetiştirilmiş nitelikli elemanlarla ölçülmektedir. Son yıllarda buna girişimcilikte eklenmiş durumdadır. Denizli’ye geldikten sonra burada yaşayan birçok kişinin girişimci olduğunu gördüm. Bu yönü ile ilimiz ülkemizde ihracat bakımından birçok büyük ili geride bırakmıştır.” dedi.

Yeni derslikler oluşturuldu

Hayırseverlerin destekleri ile atölyenin baştan sona yenilendiğini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, “Ara iş gücünde meslek liseleri önemli bir yer arz etmektedir. Sayın hayırseverimiz atölyemizin çehresini tamimiyle değiştirmiş ve bilgisayar laboratuarının fiziki açıdan iyileştirilmesini, yeni dersliklerin oluşturulması sağlandı.” dedi. Tekstil Alanı atölyesinin yenilenmesinde; Bez Tekstil, Selin Tekstil, Altınbaşak Tekstil, Ata Tekstil, Hisarlı Tekstil, Menekşe Tekstil, Shamrock Tekstil, Aslı Tekstil, Alinda Tekstil, Çiçek Tekstil, Gökbel Tekstil ve Işık Tekstil firmaları yaptıkları yardımlarla atölyenin yenilenmesine katkıda bulundu. Konuşmaların ardından hayırseverlere protokol tarafından plaket ve çiçek takdim edildi.