Makers Türkiye ekibinin Edirne, Bursa ve İzmir’den sonra dördüncü durağı olan Denizli oldu. Denizli PAÜ Teknokent’te verilen yaratıcılık eğitimi için farklı ilkokullardan gelen dördüncü sınıf 60 öğrenciye üç boyutlu yazıcı kodlama ve elektronikle ilgili atölyeler düzenlendi. Çocukların teknolojiyi yakından takip etmeleri ve kendilerini geliştirmelerini sağlamak için hazırlanan atölyede çocuklara geleceğin liderleri olmaları için bir fırsat sağlandı.
Etkinliğin açılış töreninde TEB Genel Müdür Yardımcısı Turgut Boz ve Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili Süleyman Kocasert’in yaptığı konuşmalarının yanı sıra PAÜ Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. İlhan Küçükkaplan ile Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Mehmet Orhan etkinliğe katıldı.

Atölye eğitimi öncesinde katılımcılar, Teknokent Eğitim Odası’nı gezerek eğitimcilerden konuyla ilgili bilgi aldı. Açılış töreni ardından öğrenciler alanlarında uzman eğitimcilerden alacakları atölye eğitimi kapsamındaki 3 farklı eğitim alanında (Kodlama, Makey-Makey, 3D Printer, Tasarım) eğitim aldılar.