Ev sahibi Eğitim-Bir-sen Acıpayam temsilcisi Şaban Kan, açış konuşması yaptıktan sonra, Şube Başkanı Kazım Tefçi; 4-C’li personellerin ilk günden bugüne kadar olan kazanımları şu şekilde ifade etti.
Tefçi; “4/C’li personele %50’ye yakın zam alarak, 4/C’li personelin maşında brüt 590, net 483 TL artış sağladık. Personelin çalışma sürelerini 11 ay 28 güne çıkararak 4/C’li personelin 12 ay maaş almasını sağladık. 4/C’liler dâhil sözleşmeli personelden alınan damga vergisinin kaldırılmasını sağladık. Aile yardımı alınmasını ve bu yardımından sosyal güvenlik primi kesintisi yapılmamasını sağladık. Sürekli iş garantisi sağladık. Artık bu kadar kazanımdan sonra sıra 4-C li kardeşlerimize kadro almak kalmıştır. Onu da alacak olan sendika biziz ve alacağız” dedi.

Tefçi; “okullarımızın fiziksel olarak eğitim-öğretime hazırlanması, öğrencilerimizin daha temiz ve sıcak ortamlarda olması siz değerli 4-C li personel kardeşlerimizin gayreti ve çabasıyla olacaktır.  Sizlerin işini aksatması okulda öğrenciden müdüre herkesi olumsuz etkileyecektir. Sizler işinizi ne kadar iyi yaparsanız bizler de sizlerin hakkını o kadar iyi savunuruz. Bizler biliyoruz ki okullarımızın gizli kahramanları sizlersiniz” şeklinde konuşmasını tamamladı.
Eğitim-Bir-Sen Şubesinin Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Feridun SARIKAVAK ve sendika Av. Uğur BALAY 4-C’li üyelerin sorunlarını dinleyerek, çözüm önerileri belirttiler.