TED Denizli Koleji’nde anma töreni öğrencilerin hazırladığı Atatürk mozolesine çelenk koyması, 09.05’de saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Atatürk’ün sözleri, onun için yazılmış şiirler ve sevdiği türkülerle devam eden tören herkesin duygu ve düşüncelerini anı defterinde paylaşması ile son buldu.
Okul Müdürü Fatih Canpolat konuşmasında şunları söyledi: ‘Bıraktığı ölümsüz eserlerin varisi olmakla daima gurur duyduğumuz Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 76. yılında onu her zamankinden daha iyi anlıyor olduğumuzu ümit ederek sözlerime başlamak istiyorum. Ölüm yıl dönümleri tabiatıyla hüzünlü ve matem dolu olur ancak, 10 Kasım’lar karalar bağlama günü değil, gideni geçmişte bırakmış olmanın üzüntüsünü dillendirme günü değil, aksine O’nu geleceğimize de taşımanın kararlığını sergileme yani Atatürk’ü yaşatma günüdür.
Bu nedenle, yalnızca 10 Kasımlarda değil, her zaman düşünce ufkumuzda Atatürk’ün mücadele azmi bulunmalı, bizlere yüklediği sorumluluklar ve gösterdiği hedefler hatırda tutulmalıdır. Uygarlık yolunda ilerleyişimizi hızlandırarak sürdürmek zorunda olduğumuz 21. yy’da da ileriyi görebilen ve daha ileriye gitmeyi amaçlayan yeni nesiller yetiştirmek, Mustafa Kemal gibi düşünebilmenin ve onun ideallerini yaşatmanın ilk adımıdır. Kendisi de bu konuyu bir sözünde şöyle ifade ediyor: “Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir; benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu yeterlidir.” Ülkemizin en zor anında bile düşünüp ortaya koyduğu milli hedef ve stratejilerin hatırlanması, bu tür çabaların anlam ve değerinin çok iyi bilinmesi gerekmektedir. Ancak bu şekilde büyük önderin kutsal emanetini gelecek çağlara ve nesillere ulaştırabiliriz.
Hayatını, canından çok sevdiği Türk yurdu ve milletine adayan Atatürk’ümüzü ölüm yıl dönümü olan bu günde şükran ve minnetle bir kez daha anıyor, aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum. Ruhu şad olsun.”