Tavas Zeybekler Anadolu Lisesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen organizasyona, il genelindeki ilkokul, Ortaokul ve liselerden 44 öğrenci katıldı.
Tavas Zeybekler Anadolu Lisesindeki program; 10.30’da Sudoku Yarışması ile başladı. Öğrenciler üç ayrı salonda sınava alındı. Yarışmada öğrencilerin kategorilerine göre; İlkokullar: Kolay-Kolay şeklinde 2 sudoku bulmacası, Ortaokullar: Kolay-Orta şeklinde 2 sudoku bulmacası, Liseler: Kolay-Orta-Zor şeklinde 3 sudoku bulmacası verilip 1 saatlik süre içinde bu sudoku bulmacalarını çözmeleri istendi.

Yarışma öncesi protokol üyeleri ve Tavas Zeybekler Anadolu Lisesi Matematik Olimpiyatları ve Zekâ Oyunları Kulübü rehber öğretmeni Derya Artanlar Özcan ve okul müdürü Dr. Yüksel Marım sınıfları gezip, katılımcı öğrencilere başarılar dileyerek katılımlarından dolayı teşekkür ettiler.
Yarışma sonunda katılımcılara ve konuklara Tavas Belediyesi tarafından verilen yemeğin ardından öğrencilere katılım belgeleri ve madalyaları verildi. Sudoku Yarışması sonrasında ise okul bahçesinde düzenlenen törene; Tavas Kaymakamı Dr. Osman Varol, Tavas Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Başlı, İlçe milli eğitim müdürü Ramazan İlkhan, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Tavas Zeybekler Anadolu Lisesi Matematik Olimpiyatları ve Zekâ Oyunları Kulübü rehber öğretmeni Derya Artanlar Özcan açılış konuşmasında sudokuyla ilgili: “Sudokunun tarihi 250 yıl öncesine dayanıyor. İsviçreli matematikçi Lonard Euler’in 1783 yılında bulduğu Latin kareleri, sudokunun temelini oluşturuyor. Sudokunun isim babası, 1984 yılında Japonya’da bu oyunu piyasaya süren Kaji Maki’dir. “Rakamlar tek olmalı” anlamına gelen bir kısaltma olan Sudoku, günümüzde dünyaca ünlü bir bulmacadır. Sudoku aslında bir tür oyundur ve en güzel yanı, sayılarla oynansa da matematik veya hesaplamayla ilgisi olmamasıdır. Önemli olan dikkatlice incelemektir. Sudoku bulmacasını çözdükçe beynimiz, daha canlı esnek ve karmaşık hale gelir. Günümüzün korkulan hastalıklarından Alzheimer ve deman (bunama) hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Yaşlandığımız için oyun oynamayı bırakmayız. Oyun oynamayı bıraktığımız için yaşlanırız” dedi. 

Okul müdürü Dr. Yüksel Marım; “Zeybekler Anadolu Lisesi’nde Matematik Olimpiyatları ve Zekâ Oyunları Kulübü’nün hazırladığı Sudoku Yarışmaları 2007 yılında tohumları bu bahçede Derya Artanlar Özcan tarafından ekilmiştir. Okulumuzun organizasyonunda 8 yıldır aralıksız devam eden Sudoku Yarışmasını bu yıldan itibaren Denizli ili geneline yaymak istedik. Farklı okullarımızdan gelen öğrencilerimizi sudoku bulmacalarıyla buluşturmak istedik. Denizli’nin her yerinden, bu gün sabah erkenden kalkıp okulumuza gelen sudoku sevdalısı öğrencilere, öğrencileri bu yarışma için teşvik eden rehber öğretmenlerine ve ailelerine teşekkür ederim. Ayrıca verdiği desteklerden dolayı ilçe kaymakamımız Osman Varol’a, belediye başkanımız Turhan Veli Akyol’a ve ilçe milli eğitim müdürümüz Ramazan İlkhan’a teşekkür ederim.” dedi.
Tavas İlçe Milli eğitim müdürü Ramazan İlkhan; Farklı bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını, bu tür etkinliklerle Tavas’ta eğitimin kalitesini yükseltmek istediklerini, akademik başarılar kadar sosyal ve kültürel faaliyetlere de önem verdikleri belirtti.

Yarışma sonunda ilkokullar arasında yapılan değerlendirmede;

13 dakika 32 saniye ile Servergazi İlkokulu öğrencisi Selim Arabacı birinci,
14 dakika 28 saniye ile Kale Karaköy İlkokulu öğrencisi Hatice Melek Karışan ikinci,
16 dakika 49 saniye ile Kale Ya-Tu Otomotiv Hürriyet İlkokulu öğrencisi Tahir Atakan Saltan üçüncü,

Yarışma sonunda ortaokullar arasında yapılan değerlendirmede;

16 dakika 47 saniye ile Nermin Osman Akça Ortaokulu öğrencisi Zeynep Esma Çeküç birinciliği,
17 dakika 06 saniye ile Tavas Hacı Ali Bilal Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Ali İhsan Macaş ikinciliği,
20 dakika 01 saniye ile Kezban Ali Çınar İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Hatice Yüksektepe üçüncü, 
Yarışma sonunda liseler arasında yapılan değerlendirmede;
18 dakika 15 saniye ile Tavas Zeybekler Anadolu Lisesi öğrencisi Hatice Zıpır birinci, 
18 dakika 34 saniye ile Tavas Zeybekler Anadolu Lisesi öğrencisi Mehmet Ali Yazıcı ikinci, 
22 dakika 22 saniye ile Tavas Özay Gönlüm Anadolu Lisesi öğrencisi Fatma Nur Oğuz üçüncü,

Yarışmada dereceye giren ilk üç öğrenciye madalyaları, tüm katılımcı öğrencilere, öğrencilere ve okullara katılım belgeleri verildi.