Denizli'den LYS ve SBS'de Türkiye sıralamasında ilk 1000'e giren öğrencilere Denizli Valisi Abdülkadir Demir, altın ve takdirname verdi. Vilayetin yeni binasındaki ödül törenine Vali Demir, Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, derece giren okulların müdürleri, aileler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Demir, Denizli'nin eğitimin bütün aşamalarında Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir şehir olduğunu belirterek, "Özellikle fiziki şartlar anlamında, eğitim kadrosu anlamında, eğitim yöneticileri anlamında Türkiye'ye örnek bir şehir. 2012-2013 eğitim öğretim yılı için Denizli Başarı İlerleme ve Geliştirme projesini birlikte gerçekleştirdik. Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi bu projeyi birlikte belirledi. Eğitim çalıştayı yapıldı. Çalıştayda, İl Milli eğitim Müdürü'nden öğrencisine kadar bütün kesimler eğitimle ilgili görüşlerini dile getirdiler. Bu çalışmanın ilk meyvesini, YGS'de Türkiye üçüncüsü olarak aldık." dedi.

Başarıların yöneticilere yeni sorumluluklar yüklediğini vurgulayan Demir, "Başarının devam edebilmesi için var olan eksiklikleri tekrar gözden geçirmemiz gerekiyor. Bu yaz büyük fedakarlıklar yaparak İl Özel İdare kanalıyla okullarımızın yüzde 80'ini tamamlayacağız. Kalanı da 1. dönemin sonuna yetişmiş olacak. Türkiye'de çok zor kırılabilir bir rekoru başarmış olacağız. Bu çalışmayla 17 okul daha ikili eğitimden normal eğitime geçmiş olacak. Fiziki şartları ne kadar iyi yaparsak yapalım, bunu başaracak olan eğitimcilerimizdir. Bu başarının devam edeceğinden hiç kuşkumuz yok. Sizler yarının yöneticileri olacaksınız, onun için çok iyi yetişeceksiniz. Gelecekte rekabet daha zor olacak." şeklinde konuştu.

Vali Demir, daha sonra LYS'de ilk bine giren 44 ve SBS'de ilk bine giren 15 öğrenciye hediyelik altın taktı, takdirname verdi. Törenin ardından öğrenciler idareci, öğretmen ve velileriyle toplu fotoğraf çektirdi.