Denizli Özel Seviye Okulları düzenlediği çeşitli organizasyon ve seminerlerle bünyesinde eğitim gören öğrencilerin topluma daha faydalı bireyler olmasına katkı sunuyor. Geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen seminerlerde öğrencileri doğa ve gelişen teknolojlier hakkında bilgilendirildi. 

EKMEĞİN YÜZDE 40’ İSRAF OLUYOR

Seminerler kapsamında davet edilen DOÇEV Vakıf Müdürü Bahtiyar Aksoy, tüketim alışkanlıkları ve doğal afetlere değindi. Doğal kaynakların bilinçsizce kullanıldığını altını çizen Aksoy, her yıl yer küre sıcaklığının iki derecelik artış yaşadığını belirtti.  Dünyada orman yangınlarının yüzde doksan ikisinin insan kaynaklı sebeplere dayandığını ifade eden Aksoy, insanların doğaya kötü davranmaya devam ettikçe doğal felaketlerle doğanın insanlardan intikam aldığını söyledi. 

Teknolojik gelişmelerin artmasıyla tüketim alışkanlıklarının değiştiğini de belirten Aksoy, Toprak Mahsulleri Ofisinin yaptığı alıştırmaya göre Türkye’de her yıl üretilen ekmeklerin yüzde kırkının israf edildiğini söyledi.

Düzenlenen bir başka seminerde ise Pamukkale Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yardımcı Doç. Dr. İsmail Ovalı, Robotik ve 3 Boyutlu yazıcılar hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Uygulamalı olarak gerçekleşen seminerde öğrenciler, yeni gelişen teknolojik aletlerle uygulamalar yaptılar. 3 boyutlu yazıcıların neler yapabileceğini gösteren Ovalı, bir öğrencinin yüzünü  lazer taraması yaparak bir makete çevirdi. 

Seviye okulları öğrencileri bilinçlendirecek seminer ve eğitimlerin devam edeceğini belirtti.