MUTLU KELİŞTİ / HABERDENİZLİ

Denizli Özel Seviye Okulları'nın Öğretmenler Günü etkinliğine, okul müdürü Mahmut Catlık, Seviye Kurs Koordinatörü Şaban Varol, Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Okul öğretmenleri tarafından hazırlanan, solo ve koro şarkılar, şiirler, skeçler ve halk oyunları izleyiciler tarafından alkış aldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda ilk konuşmayı Coğrafya öğretmen Ahmet Şevki Gördes yaptı. Öğretmenin, yeteneklerin gelişmesine ve ortaya çıkmasına yardımcı olduğunu belirten Gördes, "Öğretmen, insan haklarına saygılıdır, özverilidir. Çevreye güven ve inanç verendir. İçi insan sevgisiyle doludur. Türkiye'de öğretmenliğin önemi, öğretmenler günü olarak 1981 yılından itibaren her yıl 24 Kasım'da anlatılmak ve anlaşılmak istenilse de, Atatürk'ün bu ülkenin ve toplumun kalkınması için temel koşulun yerine getirilmesi için 24 Kasım 1928 tarihinde millet mekteplerini açtığı gün ve başöğretmenliği kabul ettiği gün başlamıştır. Her mesleğin kendine göre zor yanları vardır, öğretmenliğin de zor yanları vardır ama ilacı sabır ve azimdir." dedi. 

seviye-okullari-24-kasim-ogretmenler-gunu-denizli-ahmet şevki gördes

Seviye Kurs Koordinatörü Şaban Varol konuşmasına, insanı insan yapan değerleri nesillerimize kazandırmak amacıyla siz olmaktan vazgeçip başkası olmaya talip oldukları için öğretmenlere teşekkür ederek başladı. Varol, "Dupduru dimağlara muhteşem dokunuşlarla mükemmel birer hayat verdiğiniz için, birer fedakarlık abidesi olup, kendinizden, yaşamınızdan vazgeçerek başka hayatlara cansuyu olduğunuz için, dünya üzerinde başarı adına ne varsa hepsinde sihirli dokunuşlarla başlangıçları gerçekleştirdiğiniz için, insanlığa; güzelliği, doğruluğu, hakkaniyeti, adaleti, dostluğu, kardeşliği, umudu, heyecanı, vatan sevgisini, bayrak tutkusunu, yarını, biz olabilmeyi öğretebilmek için, terkettiğiniz geceleriniz, vazgeçtiğiniz günleriniz için siz değerli öğretmenlerimize teşekkür ederim." dedi. 

seviye-okullari-24-kasim-ogretmenler-gunu-denizli-şaban varol

Kürsüye son olarak çıkan Denizli Özel Seviye Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Catlık çıktı. Catlık, "Başta Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği için şehit olan öğretmenlerimiz olmak üzere, başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve inkılapları doğrultusunda vatanı, milleti, bayrağı için geleceğimiz için mücadele eden tüm öğretmenlerimizin gününü kutlar, bu kutlu görevde başarılar dilerim. İrfan pınarlarımız olan öğretmenlerimizi bu sahnede gururla seyredeceğiz. Öğretmenlerimizi hatırlamak için yılın bir gününe sığınmak elbetteki doğru değildir. Üzerimizdeki emek ve hakları çok fazla olan öğretmenlerimizi her zaman için saygıyla anmak bizim hem manevi hem insani görevimizdir. Öğretmen gelecek nesillerin mimarı, gelecekteki ülke fotoğrafının hazırlayıcısıdır. Türk milletinin yaşaması, güçlü hale gelmesi öğretmenlerimizin çaba ve çalışmalarıyla doğrudan ilişkilidir." dedi.

seviye-okullari-24-kasim-ogretmenler-gunu-denizli mahmut catlık

Öğretmenler Günü programı bitiminde Denizli Özel Seviye Okulları yönetimi, öğretmenleri ve öğrencileri sahnede fotoğraf çektirdi.