Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü ve Özel Servergazi Eğitim Kurumları'nın işbirliği ile ilköğretim 7.ve 8. sınıflar arasından düzenlenen '100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışması'nın beşincisi Servergazi Lisesi'nde gerçekleştirildi.

        11 ildeki 150 okuldan 580 öğrencinin katıldığı yarışmada dereceye girenlere törenle ödülleri verildi. Ödül törenine Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut, Denizli Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mevlüt Kocatürk, Servergazi Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Recep Ali Yalçın, Denizli Körfez Dershaneleri Genel Müdürü İdris Albayrak, öğrenciler, öğretmenler ve velileri katıldı.

        Törenin açılışında konuşan Servergazi Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Recep Ali Yalçın, “Kitap okumaya ilgiyi artırmak, öğrencinin okuduğu kitaba göre anlama seviyesini görmesini sağlamak, özgüven duygusunu geliştirmek amacıyla düzenlediklerini söyledi. Yalçın, "Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte '100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışması'nın dördüncüsünü gerçekleştirdik. Bölgemizin çeşitli okullarından gelen öğrencilerimize '100 Temel Eser' listesinden daha önceden duyurulan 10'ar eserle ilgili 100 soru yönelttik ve yarışmayı aynı gün içerisinde sonuçlandırdık, şimdi bu altın çocuklarımızı ödüllendiriyoruz." dedi.

        Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mevlüt Kocatürk de bu eğitim yılı içinde Türkiye’de ilk 10 içinde olmayı hedeflediklerini belirterek, “Mezardan beşiğe okuma bizim dinimizin emridir. Okuma sınavlar kadar hayatımızı da kolaylaştırır.” diye konuştu.

        İl Emniyet Müdürü Zeki Bulut ise insanın hayatı boyunca kazanabileceği bütün bilgilerin yüzde 60’ını kitaptan öğrendiğini vurguladı. Bulut, “Hayatımız boyunca öğrenmemizin en kolay yönü okumaktır. Ne kadar okuyabiliyorsak okumalıyız. Okuduğunuz sürece en güzel yerlerde olacaksınız. Çünkü bu ülke teminat olarak sizleri görüyor.” şeklinde konuştu.

        Yapılan konuşmaların ardından yarışmada ilk üçe giren öğrencilerden sırasıyla İzmir Karşıyaka Özel Yamanlar Ortaokulu öğrencisi Reyhan Nur Çevik, Aydın Germencik Himmet Çontur Cumhuriyet Ortaokulu’ndan Ece Çetin, Antalya Aksu’dan Rabiye-Mehmet Ülger Ortaokulu’ndan Duygu Merve Şahin’in ödülleri Müdür Bulut verirken, dereceye giren diğer öğrencilerin ödülleri ise protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER

100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışması'nda dereceye giren diğer öğrencilerin sırasıyla isimleri ve illeri şöyle:
4. Zeynep Daban Isparta
5. Aynur Özkaraman Antalya
6.Cemile Nur Tızlak Antalya
7.Ceren Apalı Antalya
8.Zeynep Şimşek Denizli
9.Ceren Uslu Denizli
10.Tarık Ziya Şen Manisa