Denizli Özel Servergazi İlköğretim Okulu öğrencileri, Cambridge Üniversitesi tarafından düzenlenen Starters, Movers, Flyers, KET ve PET sınavlarında büyük başarı elde etti. Sınava giren bütün öğrenciler, sertifika almaya hak kazandı.

        Okulda düzenlenen sertifika törenine Servergazi İlköğretim Okulu Müdürü Uysal Cesur, öğrenci velileri ve sınavda derece elde eden 53 öğrenci ve arkadaşları katıldı.

        Törende konuşan Müdür Uysal, “Servergazi Koleji olarak İngilizce öğretimine çok önem veriyoruz. Çünkü biliyoruz ki geleceğin aranan insan profili bir veya birkaç yabancı dil bilen, donanımlı bir insan tipi olacaktır. Bunun bilincinde olarak öğrencilerimizin İngilizceyi iyi bir şekilde öğrenebilmeleri için bütün imkânlarımızı seferber ediyoruz. Bir yabancı dilin ne derece iyi öğrenildiğinin anlaşılabilmesi için başvurulacak en güvenilir metod uluslararası geçerliliği olan sınavlarla öğrencilerin bilgilerinin test edilmesidir. Bu bağlamda en yaygın olarak kullanılan sınavlar, Cambridge Üniversitesi tarafından hazırlanan Starters, Movers, Flyers), Ket ve Pet sınavlarıdır.” dedi.

        Öğrencilerin uluslar arası standart bir sınava göre İngilizce seviyesini ve yıllardır verdiği emeğin karşılığını bu sınavlarda gördüğünü vurgulayan Cesur, “Bu sınav net ve ulaşılabilir bir hedef olduğundan,öğrencilerimiz için İngilizce öğrenmede çok iyi bir motivasyon aracı oluyor. Bu teste girecek öğrencimize, 20 testlik ‘Movers Hazırlık Programı’ uygulanıyor. Bu sınavlar TOEFL, KPDS, FCE türü sınavların alt yapısını oluşturduğu için, öğrencimiz üniversiteyi kazandığı zaman yeterlilik sınavı için büyük bir avantaj yakalamaktadır.” diye konuştu.

        Yapılan konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere sertifikaları ve para ödülleri Okul Müdürü Cesur ve diğer yetkililer tarafından öğrencilere verildi.