Denizli Servergazi Kolejinde geçen yıl ilki düzenlenen ve bu senede "Aklından geçen hayata geçsin" proje  yarışması yapıldı. Fen ve Teknoloji dersi zümresinin organize ettiği proje yarışmasına 150 proje başvurdu. 3 ay süren hazırlık aşamasından sonra değerlendirilen projelerden 69’u finale katılmaya hak kazandı.
Projeleri, Pamukkale  Üniversitesinde  görev yapan akademisyenlerden oluşan jüri değerlendirirken jüri üyeleri projelerin birbirinden güzel olduğunu belirterek puanlamada çok zorlandıklarını ifade ettiler.Jüri üyeleri yarışmaya katılan öğrencileri  ayrı ayrı tebrik ettiler. Ayrıca gelecekte her birinin mühendislik, tıp, bilimsel çalışma gibi birçok alanda yer alabileceklerini ifade ettiler. 
Özel Servergazi Ortaokulu Fen Bilimleri proje  ödül töreni de muhteşem oldu Ödül töreninde ilk olarak okul müdürü yardımcısı Fatih Yıldırım, konuşmasını yaptı. Konuşmasında, ’’Geleceği ellerinde tutan değerli gençler, sizler yarınlarayön veren aydınlık yüzlersiniz. Sizler, dünyadakideğişimin gerisinde kalmamayı, gelişmişülkelerarasında yer almayı hedefleyen Türkiye’ninmutlu ve müreffeh yarınlarına doğru yolculuğundabayrağı devralacaksınız. Türkiye’yi bize bırakılandandaha ileri, güven verici, aydınlık bir geleceğetaşımak için daha çok çalışmanız gerekiyor.
Biz de her zaman sizler bu yönde destek verip çalışmalarınızı ödüllendireceğiz. Emeği geçenlere ve tüm katılımcılara teşekkür ederiz. "dedi.Yarışmada mansiyon alan örgenciler sürpriz hediye ve para ödülleri verilirken, 3. ye 7. tablet,  2. ye 9. tablet ve 1. de 10. tablet hediye edildi. Proje yarışmasında ödül alan  öğrenciler ise 
Elimle Görüyorum projesiyle Sude Okka 1. Doğanın Gücü projesiyle Berke Bilgiç 2. mıknatıs ile Aslı Bulut  3. Oldu.
Okul müdürü Uysal Cesur şunları söyledi: Çocuklarımızın araştırmacı olarak yetişmesi bizleri onurlandıryor. Okullarımızda; yeni modellerde öğrenci merkezli ve proje tabanlı eğitim yürütülmektedir. Bundan dolayıdırki okulularımızda Denizli'mizde bir ilk olarak ZEP (Zenginleştirilmiş Eğitim Projesi) sınıflarımız ve Proje yarışmaları yapılmaktadır. Bu çalışmalardan dolayı öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Katkılarından dolayıda velilerimize teşekkür ederim.