Denizli Özel Servergazi Fen ve Anadolu Lisesi öğrencileri, TÜBİTAK 2013 Ulusal Bilim Olimpiyatları'nda dört gümüş ve iki bronz madalya kazandı.

Denizli Özel Servergazi Fen ve Anadolu Lisesi öğrencileri, TÜBİTAK 2013 Ulusal Bilim Olimpiyatları'nda dört Gümüş ve iki bronz madalya kazandı. Toplam 10 bin 396 öğrencinin katıldığı olimpiyatların finalleri, 24-27 Kasım 2013 tarihlerinde Ankara'da yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı Şûra Salonu'ndaki törende başarılı öğrenciler, ödüllerini Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak'tan aldı.

Özel Servergazi Fen ve Anadolu Lisesi öğrencilerinden kimya dalında Yusuf Mert Demirlenk, biyoloji dalında Esin Evin Kamışlı ve Serranur Çetin Gümüş, Merve Nur Şahin ve fizik dalında Ömer Karakaş bronz, ortaokul matematik dalında Saim Elma Gümüş madalya aldı. Özel Servergazi Eğitim Kurumları Genel Müdürü Recep Ali Yalçın, rekor denecek sayıda 17 öğrencisinin ilk aşamayı geçerek ikinci aşamaya girmeye hak kazandığını söyledi. Yalçın, “Bu öğrencilerimizden altısı, ikinci aşama sınavında madalya alma başarısını göstermişlerdir.” dedi.

Törenden sonra Genel Müdür Yalçın, yönetim kurulu üyeleri ve Okul Müdürü Bünyamin Gümüş, başarılı öğrencilerle birlikte Ankara’da Ak Parti MKYK Üyesi ve Denizli Milletvekili, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Nihat Zeybekci’yi ziyaret etti. Ziyarette Zeybekci, Denizli’ye kazandırılan madalyalar için teşekkür ederek, öğrencilerin başarılarının devamını diledi. Madalya alan öğrencilerden Çetin ise çok çalışmalarının karşılığını aldıklarını belirterek, "Hedefimiz, geleceğin bilim insanları olmak. Bu doğrultuda şimdiden çok çalışmak zorunda olduğumuzun farkındayız. Bize destek veren öğretmenlerimize ve ailemize teşekkür ediyoruz. Bu başarıda onların emeği çok büyük." şeklinde konuştu. Okul Müdürü Gümüş de şimdiye kadar okullarının birçok alanda başarıya imza attığını vurgulayarak, "Bunlar Denizli'nin başarısıdır. TÜBİTAK'ın düzenlediği bu olimpiyat, Türkiye'nin en prestijli yarışmalarından birisidir. Okulumuz öğrencileri, öğretmenleri eşliğinde özverili ve fedakârane çalışarak diğer alanlarda olduğu gibi bilim olimpiyatlarında da her geçen yıl daha başarılı hale geliyor. Emeği geçen öğrenci, öğretmen ve idarecilerimizi tebrik ediyorum." dedi.