30 Nisan – 4 Mayıs tarihleri arasında Kenya’nın Nairobi şehrinde düzenlenen ve 30 ülkedenprojelerin sergilendiği 6. (GCIEPO) - Uluslararası Golden Climate Çevre Proje Olimpiyatında finalist öğrenciler projelerine alanında uzman jürilere sundular.

Özel Servergazi Fen ve Anadolu Lisesi öğrencileri Yahya Mert İmal ve İhsan Elçin Fizik alanında, Özel Servergazi Günay Fen Lisesi öğrencileri Ayşe Çağlar ve Ebrar Tecimen ise Kimya alanında hazırladıkları proje ile Dünya 3.sü oldular.

Servergazi Eğitim Kurumları Proje Koordinatörü Güngör Canbulat alınan bu güzel başarıdan dolayı şunları dile getirdi: “ Öğrencilerimize proje hazırlama konusunda 9. sınıftan itibaren uyguladığımız proje okulu etkinliğinin sonuçlarını almak bizleri mutlu etmektedir. Proje okulu etkinliği kapsamında bilimsel bir proje nasıl hazırlanırın yanında bilgisayar tasarım etkinlikleri ve bilimsel araştırma gezileri de düzenlenmektedir. Uluslararası yarışmalara da başvurduğumuzdan dolayı yabancı dil konusunda da öğrencilerimize gerekli yabancı dil eğitimine de önem verilmektedir. Yapılan bu çalışmaların hem ulusal alanda hem de uluslararası yarışmalarda karşılığını görmek bizleri mutlu etmektedir” dedi.

Servergazi Eğitim Kurumları Genel Müdürü Recep Ali Yalçın ise “EGMO Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda öğrencilerimizin Avrupa şampiyonu olmasının ardından gelen bu Dünya 3.lüğü haberi mutluluğumuzu bir kat daha artırmıştır. Servergazi Eğitim Kurumları olarak bilimsel alanda alınan bu güzel başarıların neticesinde öğrencilerimizi üniversiteye tam donanımlı olarak göndermenin de haklı gururunu yaşamaktayız. Servergazi Eğitim Kurumları olarak öğrencilerimizin ulusal ve uluslararası organizasyonlarda yer alabilmesi için gerekli tüm desteği vermeye devam edeceğiz. Bu güzel başarılardan dolayı öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve aileleri tebrik ediyoruz” dedi.