Bu yıl 5.si düzenlenen EGMO"EuropeanGirls Mathematical Olympiad – Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı", 10-16 Nisan tarihleri arasında 23 Avrupa ülkesiyle beraber USA, Rusya ve İran’ında aralarında olduğu 40’a yakın ülkenin katılımıyla Romanya’nın Bușteni şehrinde yapıldı.
 
Yarışmada 4 kişilik Türk Milli Takımını Denizli Servergazi Fen Lisesi’nden Feyza Duman ve Ayşe Pelin Özcan; İzmir Fen Lisesi  öğrencisi  Cemre Çadır; Özel Cemal Şaşmaz Fen Lisesi’nden Asude Ebrar Kızıloğlu temsil etti.
 
Türk Milli Takımı, Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatlarında en iyi derecesini yaparak ülke sıralamasında 1 Altın, 1 Gümüş ve 2 Bronz Madalya ile üçüncü oldu.
 

Toplam 42 puan üzerinden değerlendirilen olimpiyatta Türk Milli Takımında Denizli Özel Servergazi Fen Lisesi öğrencileri Feyza Duman ve Ayşe Pelin Özcan aldıkları yüksek puanlarla Türkiye’yi üçüncülüğe taşıdı. Türk Milli Takımı öğrencilerinin aldıkları madalya ve puanlar şöyle sıralandı:
 
1. Feyza Duman          Denizli Özel Servergazi FL                 Altın Madalya             ( 40 puan )
2. A. Pelin Özcan        DenizliÖzel Servergazi FL                  Gümüş Madalya         ( 23 puan )
3. A. Ebrar Kızıloğlu    Ankara Özel Cemal Şaşmaz FL          Bronz Madalya          ( 16 puan )
4. Cemre Çadır           İzmir Fen Lisesi                                  Bronz Madalya           ( 13 puan )
 
Denizli Özel Servergazi Fen Lisesi öğrencisi Feyza Duman, 42 puan üzerinden aldığı 40 puanla Türkiye’nin bu alanda almış olduğu en iyi puanı da almış oldu.

Özel Servergazi Fen ve Anadolu LisesiMüdürü Bünyamin Gümüş yaptığı açıklamada"Öğrencilerimizin ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeleri bizler için gurur kaynağı olmuştur. Türk Milli Takımına girme başarısı gösteren Feyza Duman ve Ayşe Pelin Özcan öğrencilerimizi başarılarından dolayı canı gönülden kutluyorum ayrıca öğrencilerimizin bu güzel başarılara ulaşmasında emeği geçen öğretmenlerimizi ve ailelerini tebrik ediyorum.” diye konuştu.
Özel Servergazi Eğitim Kurumları Genel Müdürü Recep Ali Yalçın ise “Bu yıl 5.si düzenlenen EGMO Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda alınan bu güzel sonuçlar Servergazi Eğitim Kurumları’nın bir marka olduğunu bir kez daha ispatlamıştır. Gerek üniversite ve TEOG başarıları gerekse bilim olimpiyatları ve proje yarışmalarında alınan başarılı sonuçlar Servergazi Eğitim Kurumları’nın her alanda zirve için mücadele ettiğini göstermektedir. Bu başarıların elde edilmesinde emeği geçen öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve ailelerini tebrik ediyorum. Servergazi Eğitim Kurumları olarak hem ülkemizi hem de Denizlimizi en iyi şekilde temsil etmek için aralıksız çalışmaya devem edeceğiz” diye konuştu.