Bu başarıyla Türkiye’de sayısı 9 bin 479 olan liselerin yanısıra özel, devlet, Anadolu, fen ve meslek liseleri arasında MF puan türünde 468.481 ortalamasıyla Türkiye dördüncüsü oldu. Özel Servergazi Fen Lisesi Müdürü Recep Ali Yalçın, Müdür Yardımcısı İdris Senindikoğlu ve YGS-LYS Koordinatörü Ahmet Yalçın, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde konuyla ilgili bir bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Müdür Yalçın, başarının süreklilik istediğini belirterek, okullarının 2011 ÖSYM verilerine göre LYS Geometri, Fizik, Matematik ve MF puan türünde Türkiye birincisi olduğunu hatırlattı. Yalçın, “Denizli Özel Servergazi Fen Lisesi öğrencileri, 2012 YGS Türkçe ve LYS Biyolojide birinci, LYS Mat-Fen puan türünde 457.951 puanla dördüncü, LYS’de Matematik’te 50 sorudan 44,16'sına doğru cevap vererek altıncı, YGS-3 YGS-5 VE YGS-6 puan türlerinde altıncı, YGS-1 ve YGS-2 puan türlerinde sekizinci, LYS Fizik ve YGS-4 puan türlerinde dokuzuncu olmuştur.” dedi.

'BİLİM OLİMPİYATLARINDAKİ DERECELER, SPOR OLİMPİYATLARINDAN ÖNEMLİ'

Öğrencilerin çeşitli bilim olimpiyatlarında aldığı derecelerin spor olimpiyatlarından daha önemli olduğunu söyleyen Yalçın, “Spor olimpiyatlarında, örneğin halterde bir sporcumuz, ağırlık kaldırdığı için birçok ödül veriliyor ancak bilim olimpiyatlarına aynı değerin verildiğini maalesef göremiyoruz. Eğitim, bizim geleceğimiz. Spora verilen ödül bir olursa, eğitimde bu 10’a katlanmalıdır; ancak o zaman ülkemizin hızla kalkınmasına katkı sağlayabiliriz.” şeklinde konuştu.

Koordinatör Yalçın ise okulda yapılan YGS-LYS çalışmalarına verdikleri önemin karşılığı olarak güzel dereceler almanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Yalçın, “Denizli’nin adını duyurmak ve başarısını arttırmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Servergazi Eğitim Kurumları, artan bir ivmeyle başarı çıtasını yükseltmekte. Biz başarıya değil, süreçteki devamlılığa ve verimliliğe odaklanıyoruz.” dedi.