Denizli Özel Servergazi Fen Lises Okul Müdürü Recep Ali Yalçın ‘’2013 Tübitak Ortaöğretim Kurumları Türkiye finali proje yarışmasına okulumuzdan 20 proje hazırlanmış,10 tanesi bölgede derece yapmış ve matematik, fizik ile  sosyoloji olmak üzere 3 projemiz Türkiye finalisti olmuştur. Ayrıca Denizli’den en fazla proje ile başvuru yapan okul olduğumuz için de mutluyum’’dedi.

Yarışmada  ön eleme ve  bölge elemesini geçerek finale kalan üç projemiz Türkiye çapında 7400 proje içinden sıyrılarak 202 proje içine girmiş ve sergilenmeye değer görülmüştür diyen Okul Müdürü Yalçın ‘’sergilenen toplam 202 final projesi, sosyoloji’den 29 final projesi içinden tansu bakırcının hazırladığı, ali dolgunyürek’in danışmanlığını yaptığı sosyoloji projemiz türkiye üçüncüsü olmuştur. ‘’dedi.

Türkiye 3.sü olan Özel Servergazi Fen Lisesi 11. sınıf öğrencisi Tansu Bakırcı’’sosyoloji projemizin konusu Meb’e bağlı okullarda serbes kıyafet uygulamasının Denizli örneğinde öğrenciler üzerindeki algısını ölçmektir.Projemizin anketine denizli il ve ilçelerinden 70 farklı okuldan, 830 öğrenci katılmış ve 25 soruyu cevaplandırmışlardır. Anketimiz doldurulmaya devam etmektedir. Güncel veri sayısı 1645 öğrenci olmuştur.’’dedi.

Proje danışmanı Ali Dolgunyürek ise’’Denizli ilinden finale kalan 5 projeden 3’ü okulmuzdandır. Bu 5 projeden dereceye giren tek projede yine okulumuzdandır. Çok mutluyuz . Çalışmalarımızın karşılığını aldık.’’dedi.

Danışman Öğretmen Dolgunyürek ‘’Proje verileri Türkiye Büyük Millet Meclisi Eğitim Komisyonu üyesi Mersin milletvekili Nebi Bozkurt tarafından alınmış ve komisyon görüşmelerinde veri olarak kullanacağını belirtmiştir. Bu derece ile öğrencimiz Tansu Bakırcı Ösym tarafından yüzde 15 ek puan ve 2000 lira para ile ödüllendirilmiştir. ‘’dedi.

Denizli Özel Servergazi Fen Lises Okul Müdürü Recep Ali Yalçın ‘’Bu başarısından dolayı öğretmenimizi ve öğrencimizi  tebrik ediyorum, gelecek yıllarda yeni projeler ve dereceler bekliyoruz.’’dedi.