HABERDENİZLİ.COM

Çal Şehit Ramazan Us Ortaokulunda devam eden kursları ziyaret eden Çal Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Denizli ile Milli Eğitim Şube Müdürü Fethi Yeşilmeşe kurs öğrencilerini satranç oynarken izleyerek kursun gidişatı ile ilgili kurs öğretmeni Süleyman Dağtekin’den bilgi aldı.

Kurs öğretmeni Dağtekin, öğrencilerim satrancı çok seviyor ve buda bana şevk veriyor diyerek, “Benim kursta önceliğim öğren-cilerimin satranç becerilerini geliş-tirmek ve onlara satrancı iyi bir şekilde öğretmektir. Satrancın öğrenciye en güzel etkisi ise dikkat eksikliğini azaltmasıdır. Satranç oynayan öğrencinin dikkatinin artarak yaptığı işlere daha konsantre bir şekilde adapte olduğunu göre-biliyoruz. Şu anda kursumda 14 öğrenci var. Haftanın 3 günü öğrencilerime satranç oynarken püf noktaları ve ünlü tanınmış satranç şampiyonlarının oyunlarını analiz ederek daha iyi ve başarılı hamleler tespit etmeye çalışıyoruz. Hedefim ise öğrencilerimin satrancı daha ileri seviyede oynamalarını sağlayarak Çal’dan Türkiye hatta Dünya satranç şampiyonu olabileceklerini göster-melerini sağlamaktır. Aynı zamanda satrancın yanı sıra akıl ve zeka oyunlarını da öğreterek böylelikle öğrencilerime faklı bakış açıları kazanmalarını ve daha ileri düzeyde düşünmelerini sağlamaya çalışı-yorum” dedi.

Satranç Kursunda Geleceğin Şampiyonları Yetişiyor

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Denizli, öğrencilerimizin ve halkımızın talepleri doğrultusunda kurslar açmaya çalışıyoruz diyerek, “Çal Halk Eğitimi Merkezi olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün öncülü-ğünde, öğrencilerimizin istek ve yetenekleri doğrultusunda kurslar açmaktayız. Satranç kursumuz 150 saat olup, haftanın 3 günü kurs öğretmenimiz Süleyman Dağtekin tarafından verilmektedir. Ziyareti-mizde öğrencilerimizin müsabaka-larını izledik ve keyifle oynadıklarını gördük. Satranç keyif alınarak oynandığında çocuklarımızın zihinsel gelişimlerine de yarar sağlamaktadır. Kendi aralarında turnuvalar da gerçekleştiren öğrencilerimizin ara-sından gelişerek Türkiye şampiyonu hatta ve hatta Dünya şampiyonu çık-ması kurs öğretmenimizin hedefidir ve böyle bir başarı hem ilçemizi hem de bizleri gururlandıracaktır.” dedi.

Satranç Kursunda Geleceğin Şampiyonları Yetişiyor