HABERDENİZLİ.COM

Anafartalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapılan halı sahanın açılışında Pamukkale Kaymakamı ile açılış sunumunu yapan öğretmen arasında “Sakal”  krizi yaşandı.  İddiaya göre; Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, sakallı olduğu gerekçesiyle açılış sunumunu yapacak olan öğretmene rencide edici sözler sarf ederek görevini yaptırmadı.  Daha sonra ise öğretmen hakkında soruşturma açtı. 

Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de öğretmene sahip çıkmak yerine Kaymakama destek olarak yangına körükle gittiğini ifade eden Eğitim Bir-Sen Denizli Şubesi, Her gün yeni bir şiddet olayı ile karşı karşıya kalan eğitimcilere bu kez de Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Kaymakamdan psikolojik şiddet gelmiştir.” dedi.

“CETVELLE SAKAL, BIYIK ÖLÇECEK MİSİNİZ?”

Pamukkale Kaymakamı Balcıoğlu’nun  “öğretmenin özür dilediği takdirde öğretmeni affedeceği” şeklinde söylentilerinde olduğunu aktaran Eğitim Bir-Sen, “Denizli'nin en büyük ilçesinde görev yapan bir bürokrata yakışmayan "aman dile affedeyim’ tutum ve davranışının devlet gelenek ve yönetim anlayışında olmadığını belirtmek gerekmektedir.” İfadelerini kullandı. 

Daha sonra kaymakam Balcıoğlu’na sorularını sıralayan Sendika, “Milli şef dönemindeki gibi sakalın boyu, bıyığın ölçüsü ile uğraşma gayreti ve özleminiz nereden gelmektedir. Nazi Almanya'sında olduğu gibi okullarda sakal ve bıyık ölçümü de yapacak mısınız. 80 model zihniyetinizle okullarda sabah içtiması alıp elinizde bir cetvelle ölçüm yaparak, topuk selamı da alacak mısınız” dedi.
Eğitim Bir-Sen açıklmasına şu şekilde devam etti; 

Artık Türkiye eski Türkiye değil, dönemde vesayetçi taşeronların dönemi değil. 80döneminde,28 şubatta, 27 Nisan da geride kaldı. Bu özleminizden vazgeçin,  görevini en iyi şekilde yerine getiren öğretmene muhtıra vererek bir yere varamazsınız. Milleti hizaya sokmaya çalışarak müreffeh bir toplum inşa edemezsiniz. Müreffeh bir toplum bugün örselediğiniz öğretmenlerle sağlanacağını da aklınızdan çıkarmayın. Onun için diyoruz ‘öğretmeni örselemeyin, önemseyin’ diye. Şekilciliği bir kenara bırakın ve kıl-tüğ ile uğraşmayın, asıl işiniz olan millete hizmet derdinde olun milleti köle değil, millete hizmette köle olun.  Eğitim-Bir-Sen olarak konunun takipçisi olacağız.