Denizli'nin Buldan ilçesine bağlı Türlübey köyünde oturan Bilal Başol, Giresun Üniversitesi’nde okuyan kızı Rümeysa Nur Başol'un eğitiminin aksamaması için büyük bir fedakarlık gösterdi. Yeni Asır Gazetesi’nden Sebahattin Alp’in haberine göre, cep telefonlarının çekmediği köyde birkaç operatör değiştiren Baba Başol, sonuç alamadı. Sıkıntının laptop’tan kaynaklanabileceğini düşünerek 2 bin liraya 2.el laptop aldı. Ancak ne yaptıysa kızının rahatça online derslere ve sınavlara katılmasını sağlayamadı ancak pes de etmedi. Tarlada iken telefonun çektiği aklına gelen Birol Başol, kızıyla aracına binip tarlaya gitti. Yüksek yerde olan tarlasında cep telefonları gayet net çektiği için kızı derslere katıldı. Ehliyeti olan 21 yaşında ki Rümeysa Nur Başol, aracıyla hergün tarlaya gitti. Ancak cep telefonlarının şarjı bittiği için yine sıkıntı başladı. Çaresiz kalan baba Başol, sonunda tek odalı evi yapmaya karar verdi. Başol, su kuyusu nedeniyle tarlaya çektirdiği elektrikten eve hat çekti. Suyu da aynı yerden bağlantı yaptı.

Yerimiz de mi sayalım

Çocuklarının geleceği için sıkıntılara katlandıklarını hatırlatan 58 yaşında ki 2 çocuk babası Başol, “ Gençlerimiz geleceğin dünyasına hazır olmalı. Dünyaya ayak uydurmalı. Yapay zekalar, robotlar başladı. Akıllı evler, akıllı telefonlar derken her şey akılla oluyor. Bizler yerimizde mi sayalım. Bende babası olarak karınca kaderince elimden geleni yapmaya çalışıyorum. İnşaat çalışmaları sürüyor. Tuvalet ve banyo ihtiyaçları için yer yapıyorum. Bu gayretlerimizin neticesinde vatana millete hayırlı bir evlat olmalarını beklerim” dedi.

Hayallerim büyük

Giresun Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Yapı Tasarım Bölümü 1.Sınıf öğrencisi Rümeysa Nur Başol, “ Üniversitede ilk senem pandemiye denk geldiği için, uzaktan eğitime katılmak için internet gerekiyor ama okulun kullandığı program biraz ağır olduğu ve köyde telefonlar çekmediği için sıkıntı yaşadım. Tarlamızda telefon çektiğini tespit edince, aracımızla hergün gelip bazen gece yarılarına kadar ders çalışıyordum. Kış gelince araçta üşümeye başladım. Bu nedenle babam 1 odalık yer yaptı. Sobamız, suyumuz ve elektriğimiz var. Benim gibi köyde mağdur olan çok öğrenci var. Önceden internet bağlantısı sık sık kesildiği için sınavlarda çok sıkıntı çektim. Son dakikada yetiştirebildim cevapları. 2-3 operatör değiştirdik ama çare olmadı. Babam da bu konuda sağolsun bana çok destek oldu. Benden daha fazla beni düşündü. Tarlada sinyal gücünü ölçtürdükten sonra bu odayı yapmaya başladı. Çok emek sarfetti. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Babamın emeklerini boşa çıkarmamak için, hayallerime ulaşmak için bende elimden geleni yapacağım. Yapı Tasarım bölümünü bitirdikten sonra mimarlık okumayı hedefledim. Bunun için de çabalıyorum.  Henüz tam bitmedi ama odamız kış şartları için mükemmel. Köyümüzün olduğu bölgeye, benim gibi mağdur olan birçok öğrenci adına telefon operatörlerinden sinyal gücünü arttıracak yatırımlar bekliyoruz” dedi.

Rumeysa’nın Online SınıfıRumeysa’nın Online SınıfıRumeysa’nın Online SınıfıRumeysa’nın Online SınıfıRumeysa’nın Online Sınıfı

Kaynak: SEBAHATTİN ALP