Pamukkale Üniversitesi Denizli Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Doruk koordinatörlüğünde bölüm öğretim elemanları Öğr. Gör. Şenol Koç, Öğr. Gör. Ali Çetinoğlu ile bölüm öğrencileri tarafından üretilen 5 farklı model elektrikli araçlar Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ve Okul Müdürü Prof. Dr. Raşit Urhan’ın katılımı ile deneme sürüşü gerçekleşti. 
Meslek Yüksekokulu bahçesinde düzenlenen deneme sürüşü etkinliğine, akademik ve idari personel ile öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Etkinlikte Rektör Bağcı, tüm araçların deneme sürüşünü gerçekleştirdi ve öğrencilerle konvoy oluşturarak okul bahçesinde tur attı. 
Kısa adı DELTA olan Denizli Elektrik Teknolojili Araçları, yaklaşık 2,5 yıllık bir çalışma sonrasında ortaya çıkarıldı. Modellere öğrenciler tarafından Pamukkale, Horoz, Laodikeia, Tripolis ve Cumhuriyet isimleri verildi.
Konu hakkında bilgi veren Pamukkale Üniversitesi Denizli Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Doruk, şunları söyledi: “Her bir model farklı özeliklerde olup özellikle Laodikeia modeli doğrudan güneş enerjisi ile çalışma özelliğine sahiptir. Diğer modeller elektrik enerjisini akülerden almakta olup akü şarj maliyeti sıfırdır. Çünkü bu akülerin şarjı yine aynı proje kapsamında gerçekleştirilen mobil şarj istasyonundan sağlanmaktadır. İstasyon güneş enerjisini PV paneller vasıtası ile elektriğe çevirmekte bu elektrik de akülerin şarjında kullanılmaktadır.
Horoz modelinde çift elektrik motoru kullanılmakta ve gövde polikarbon çelik kaplamadır. Hızı 50 km ye kadar çıkabilen araçlarda ortalama menzil 50 km civarında olup menzil artışı ile ilgili çalışmalar devam etmektedir.
Cumhuriyet modelinde gövde tamamen ahşap olup tamamen ekolojik bir araçtır. Hem çevreye uyumlu hemde 0 emisyonlu araçtır.
Pamukkale modeli arazi şartlarına uygun spor ve eğlence modeli olarak geliştirilmiştir.
Tripolis modeli fiber gövdeli spor modeldir.
Araçlar ön prototip olarak hazırlanmış olup gayet başarılı sonuçlar alınmıştır. Araçların kesin prototip çalışmaları ve seri üretim imkanları için çalışmalar devam etmektedir.”