Denizli Belediyesi yaklaşan Ramazan ayı öncesinde davulculara ritim eğitimi verdi. Ramazan ayında 79 mahallede vatandaşları sahura kaldıracak davulcular Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan Bando Şefliğinde eğitime tabi tutuldu. Mahalle muhtarları tarafından tespit edilen davulcular bu yıl Denizli Belediyesi’nin verdiği resmi yaka kartları ile görev yapacak.
Ramazan ayı boyunca kentte görev yapan davulculara usulüne uygun davul çalma konusunda eğitim verdiklerini belirten Denizli Belediyesi Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, "Ramazan ayı boyunca vatandaşlarımızı sahura kaldıracak olan davulcularımıza ritim eğitimi veriyoruz. Burada amaç Ramazan’a özgü bizim örf, adet ve geleneklerimizde yer alan davulun usulüne uygun çalınması. İnsanlarımız hoş bir davul sesi ile sahurlarına kalktıklarında kendilerini farklı hissediyorlar. İnsanımızın ruhuna hitap etmeyen, Ramazan'a uygun olmayan davul sesi insanları rahatsız ediyor, psikolojilerini bozuyor. Bunun önüne geçmek için muhtarların belirlediği davulculara Bando Şefliğimizde görevli, işin ehli arkadaşlarca eğitim veriyoruz. Bu sene bu eğitime katılan arkadaşlara birer belge vereceğiz. Bu belge ve yaka kartları ile görev yapacaklar" dedi.
Çınar, vatandaşları, Denizli Belediyesi tarafından verilen yaka kartı olmayan davulculara bahşiş verilmemesi konusunda da uyardı.