Muğla'nın tek özel okulu Piri Reis İlköğretim, bu yıl ilk defa katıldığı ve Özel Yamanlar Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Sanat Eğitimi Proje ve Tasarım Olimpiyatı'nda. kaligrafi dalında dünya üçüncülüğü aldı. Olimpiyata, 81 ilden 509 okulun yanısıra Rodos ve Erbil'den de öğrencilerin projeleri katıldı. Rekreasyon, kaligrafi, oyuncak tasarımı, pandomim, dramatizasyon, resim ve müzik dallarında düzenlenen olimpiyatta öğrenciler, birbirinden ilginç yüzlerce proje sergiledi.
Muğla’yı temsilen olimpiyata katılan Piri Reis İlköğretim Okulu, dünya üçüncülüğü kazandı. Kaligrafi dalında bin 500 projenin katıldığı yarışmada finale kalan 590 eser arasında yapılan değerlendirme sonucu, 8-A sınıfı öğrencisi Burak Can Öncü dünya üçüncülüğüne layık görüldü. Bu yıl ulusal ve uluslararası yarışmalara katılarak başarı sağlayan Piri Reis İlköğretim Okulu öğrencileri, idarecilerle birlikte Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar’ı makamında ziyaret etti. Çınar, ulusal problemleri görerek, toplumsal ve bireysel ihtiyaçları yakalayarak bunlarla ilgili çözüm yolu üretmek adına projeler geliştirilmesini çok önemsediklerini belirterek, “Eğer siz kendinizi, çevrenizi ve toplumu tanıyıp ihtiyaç olan konularda ne yapabileceğinize dair şimdiden kafa yormaya başladıysanız, ileride birikimlerinizle insanlık adına çok daha güzel şeylere imza atarsınız. Kendi sorununu kendi çözebilen bir gençlik, her zaman için bizim gözümüzü arkada bırakmayacak bir nesildir. İl Milli Eğitim Müdürü olarak sizden, bunun ikinci kademesini de yapın diye talepte bulunuyorum. Muğla merkezde özel öğretim kurumları konusunda biraz zayıfız. Biz özel ve resmî tüm kurumların yöneticisiyiz. Dünya geneline bakıldığı zaman özel eğitim kurumları, en az yüzde 12-13 seviyelerini yakalamaktadır. Bu da devletin sırtından çok ciddi anlamda bir yükü almaktır.” dedi.
Okul Müdürü Nuri İleri ise ilk defa ulusal ve uluslararası düzeyde yarışmalara katılmaya başladıklarını ifade ederek, “Öğrencilerimizin il birinciliği, Türkiye ve dünya üçüncülüğü elde etmeleri bizi gerçekten onurlandırdı. Olimpiyat çalışmaları bir yıla sığmaz ama yine de birinci yılımızın sonunda böyle bir yarışmada derece almak bizi onurlandırdı.” diye konuştu.