Denizli Çivril ilçesinde Şevkiye Özel Fen Lisesi öğrencileri ‘Okumaya Geldik’ projesi kapsamında Çivril pazaryerinde 1 saat kitap okudu.
2015 – 2016 eğitim öğretim yılında eğitime başlayan Çivril Şevkiye Özel Fen Lisesi öğrencileri Çivril Pazar yerinde kitap okuyarak farkındalık oluşturdular. Okul öğretmeni Ergün Aksoy önderliğinde gerçekleşen etkinliğe okulda eğitim gören 90 öğrencinin tamamı katılırken, Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven ile etkinliğe katılan ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özcan ve öğretmenler de öğrenciler ile birlikte kitap okudu.
İlk defa Çivril’e gelen öğrencilerin Çivril’i tanıması ve kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için yapılan projeye Çivril Belediye başkanı Dr. Gürcan Güven’de destek verdi. Pazar yerinde kitap okuyan öğrenciler ile bir araya gelen başkan Güven “Çivril’imiz ve memleketimiz için bu güzel çocuklarımız harika bir projeye imza attı. Kendilerini kalben tebrik ediyorum. Pazaryerindeki çarşı ve Pazar esnaf kardeşlerimizin takdiri de gözümden kaçmadı.Hepsi de gençlerle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadılar.Çivril’imize yeni gelen öğrenci arkadaşlarımıza derslerinde başarılar diliyorum bütün öğrencilerimizin her zaman yanlarındayız.”dedi.

Bir saat süren kitap okuma programından sonra öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde Çivril Pazar yerini ve çarşısını gezerek Çivril hakkında bilgi aldı.