Pamukkale Üniversitesi 2012-2013 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreni PAÜ Kongre ve Kültü Merkezi’nde yapıldı. Törene Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Garnizon Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, dereceye giren öğrenciler ve aileleri katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören daha sonra üniversitede derece yapan öğrencilerin konuşmalarıyla devam etti. Törende konuşan PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, üniversitelerinin her geçen gün ileriye doğru gittiğini belirterek, "Biz yaptığımız ve yapacağımız yatırımlarla okulumuzu daha güzel bir hale getirmeye çalışıyoruz. Üniversitemiz her geçen gün daha iyiye gidiyor. Öğrencilerimizin rahat edeceği bilimin her aşamada hissedildiği bir okulumuz var. Ben mezun olan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum" dedi.
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ise, PAÜ ile her aşamada birlikte hareket ettiklerini kaydederek, "Biz üniversitemizi daha iyi yerlere getirebilmek için çaba sarf ediyoruz. Laodikya Antik Kenti’nde PAÜ tarafından yürütülen çalışmalara Denizli Belediyesi olarak destek veriyoruz. Bu işbirliği Türkiye’ye örnek bir çalışmadır. Okulumuz için, öğrencilerimiz için her zaman desteğe hazırız. Tüm öğrencilerimize bundan sonraki hayatlarında başarılar dilerim" diye konuştu.
Denizli Valisi Abdülkadir Demir de PAÜ’nün şehrin gözbebeği olduğunu ifade ederek, "Üniversitemiz yaptığı çalışmalarla bizim göğsümüzü kabartıyor. Denizli’de işbirliği anlamında tam bir birliktelik var. Hepimiz Denizli’nin daha iyi yerlere gelmesi için her şeyi yapıyoruz. Öğrencilerimiz için hayat bundan sonra başlıyor. Okullarını bitirenler bundan sonra daha fazla çalışacaklar. Ben hepsinin yolu açık olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından üniversite bölümlerinde ilk üçe giren öğrencilere diplomaları protokol üyeleri tarafından verildi.

BİRLİKTE MEZUN OLDULAR


Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu okul birincisi olan Özge Göbel ile aynı bölümden mezun olan ikiz kardeşi Müge Göbel çifte sevinç yaşadı. 23 yaşındaki ikizler aynı bölümden aynı sene mezun oldukları için çok mutlu olduklarını belirterek, bundan sonraki hayatlarında aynı yolda yürüyeceklerini söylediler.
Tören mezun olan öğrencilerin keplerini havaya atmalarıyla son buldu.