Akademi MAT katkılarıyla düzenlenen moderatörlüğünü Kemal Sağım’ın üstlendiği yarışma da Mercan Kimya Grup Muhasebe Müdürü Murat Sayar, Asist Mali Müşavirlik Yönetim Kurulu Bşk. Çağlar Özkan ve Pamukkale Üniversitesi’nden  Doç. Dr. İlhan Küçükkaplan  jüri üyesi olarak yer aldı. 

PAÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi  Dekanı Prof. Dr. Hakan Sarıtaş'ın yaptığı açılış konuşmasında Vaka Analizi yarışmasında Denizli’nin büyük firmalarının üniversitelerine VAKA destekleri vermelerini öğrencileri adına çok sevindiğini ve bunun değerinden bahsetti.

Mercan Kimya A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Okay Salgar da yaptığı konuşmada, öğrencilerin kendilerini geliştirirken ingilizceyi çok iyi şekilde öğrenmeleri gerektiğini ve iş hayatında dürüstlüğün önemi ile çok çalışmanın gerekliliği üstünde durdu. Ayrıca kendi hayat hikayesini de kısaca öğrenciler ile paylaşan Salgar, firmaları adına sosyal sorumluluk projelerinde destek olacaklarını da sözlerine ekledi.

Moderatörlüğü üstlenen Akademi MAT’ ı  temsil eden Kemal Sağım Vaka Analizlerinin öğrencilerin farklı düşünmesine karar verme süreçlerine olumlu katkısı olacağını belirterek büyük firmalardan gerçek olayları alarak öğrencilerin karşısına çıkardıklarını ve bundan sonra da bu çalışmalarının devam edeceğini dile getirdi.
Vaka Analizi yarışmasında jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucu Uzay Grubu birinci oldu ve Mercan Kimya’da staj hakkı kazandı. 2. olan UGS ve 3. Olan Kravat grupları da Beyaz Kalem Eğitim’den indirim kazandılar.