PAÜ’de akademik personeli rektör seçimi heyecanı sardı. Ocak ayı içinde yapılacak rektörlük seçimine halen bu görevi sürdüren Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Prof. Dr. Ahmet Fahir Demirkan, Prof. Dr. Bülent Topuz, Prof. Dr. Velittin Kalınkara, Prof. Dr. Ceyhun Karpuz, Prof. Dr. Dursun Dursunoğlu ve Prof. Dr. Ceyhun Vedat Uygur aday .
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ceyhun Karpuz, düzenlediği toplantıda PAÜ Rektörlüğüne aday olduğunu açıkladı.
PAÜ Kongre merkezinde gerçekleştirilen toplantıda Öğreti görevlileri, Öğretim üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Toplantıda konuşan Rektör adayı Prof. Dr. Karpuz, neden aday olduğunu ve seçilmesi halinde üniversitede uygulayacağı projeleri anlattı.


“BAŞARIYA ODAKLANMIŞ, MUTLU BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ”  
Başarıya odaklanmış, mutlu ve huzurlu bir dünya Üniversitesi hedefiyle yola çıktığını belirten Karpuz,  “Bir devlet kurumunun nasıl yönetileceği ve yönetişimle ilgili bilgiler Kanun, Yönetmelik ve Yönergelerle hali hazırda belirlenmiş durumdadır. Yönetimle ilgili problemler esas itibariyle makam ve mevkilerde oturan yönetici, kurul ve komisyonlarda görevlendirilmiş olan personel veya görevlendirmeyi yapan üst birim kaynaklıdır. Görevlilerin liyakat, bilgi ve tecrübe eksikliğinin yanı sıra kanun, yönetmelik ve yönergelere karşı duyarsız tavır ve davranışları problemleri doğurmakta veya artırmaktadır. Görev ve sorumlulukların gerektirdiği yetki, hassasiyet ve inisiyatif gibi önemli hususlar bilgisizlik veya başka nedenlerden dolayı görev ataması yapan kişi ve/veya gruplara bırakılmakta ve böylece bu problemler süreklilik arz etmektedir” dedi.


“DESTEK İSTİYORUM”
Gücü kendinden bir yönetim oluşturmak  amacıyla yola çıktığını ifade eden Karpuz, “Bu bakış açısından hareketle; karakterimle, onurumla ve duruşumla ifade ediyorum ki adaylık gerekçem Pamukkale Üniversitesi'nin kuruluşundan bu güne kadar en üst biriminden an alt birimine kadar yetki, hassasiyet ve inisiyatiflerin görevli ve yetkin personele bırakılması gerekliliğine dayalıdır. Yönetilenlerin katkısının sağlanmasını gerektiren yönetişimle ilgili temel anlayışım "İnsan derinliğine şahsiyeti, genişliğine toplumu oluşturur” "İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın” sözlerinden hareketle, kendisiyle barışık şahsiyetlerden oluşmuş bir yönetim kadrosu, personeline kurumsal kimlik kazandırmış bir devlet kurumu anlayışını kapsamaktadır. Her biri kendi alanında uzman olan akademik personelimizi disiplinler arası çalışmaya odaklamak üzere uzmanlıklarını birleştirmeyi hedef alarak "Başarıya odaklanmış, mutlu ve huzurlu bir dünya Üniversitesi” sloganıyla,özü, sözü bir olana, ne hacet yalana dolana, ışık da kar eylemez, gözü gönlü kör olana. Anlayışını benimseyerek yola çıkmış bulunmaktayım. Yönetim anlayışım ve hedeflerimle ilgili olarak ben kendime kefilim, sizlerin de bana kefil olmanız dilek ve temennisiyle "Gücü kendinden bir yönetim oluşturmak” adına 2015-2019 dönemi için desteklerinizi bekliyorum” diye konuştu.