HABERDENİZLİ.COM

imzalanan Bu protokolle, Sarayköy Meslek Yüksekokulu Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtım programı öğrencileri için staj imkanı yaratıldı. Pamukkale Üniversitesi, ülkemizin giderek daha çok ihtiyaç duyduğu yenilebilir enerji kaynaklarının kullanılması için Sarayköy Meslek Yüksekokulu bünyesinde Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtım programını açtı.

2017-2018 öğretim yılında öğrenci almayı planlayan PAÜ, bu bölgedeki özellikle jeotermal elektrik santrallerinde ve diğer santrallerde istihdam edilmek üzere kaliteli ara eleman yetiştirmeyi hedefliyor.

Bu kapsamda, Pamukkale Üniversitesi ile Zorlu Enerji Grubu bir araya geldi. Rektörlük makamında gerçekleşen protokol törenine Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Sarayköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Aslı Öztürk Kiraz, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Özbaş, Zorlu Kızıldere Jeotermal Santrali İşletme Müdürü Ali Er ve Zorlu Kurumsal İletişim Sorumlusu Tamer Soylu katıldı.

Pamukkale Üniversitesi; enerji sektöründe ülkemizin önde gelen kuruluşlarından Zorlu Enerji Grubu ile Sarayköy Meslek Yüksekokulu Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtım programı öğrencilerinin yapacakları stajlar için işbirliği protokolü imzalandı.