Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Birleşmiş Milletler Sınai ve Kalkınma Teşkilatı (UNIDO) ve Küresel Çevre Fonu (GEF) işbirliğiyle düzenlenen "Enerji ve Çevre" konulu " Temiz Teknoloji İş Fikirleri " temalı uluslararası proje yarışmasında Pamukkale Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. İbrahim Doruk koordinatörlüğündeki, Doç. Dr. Cem Gök ve Yrd. Doç. Dr. Meruyert Kaygusuz'dan oluşan ekipile  PAÜTeknokent’te faaliyet gösteren Delta Protech firması tarafından hazırlanan “Jeotermal Kaynaklardan Bor Arıtma ve Geri Kazanım Sistemi (BAGKS)” isimli proje, yarışmaya katılan 217 girişimci fikir arasından finale kalarak ‘Su verimliliği’ kategorisinde Türkiye ikincisi oldu.
Dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verildi. Temiz Teknoloji İş Fikirleri Ödül Töreni'ne, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TÜBİTAK Başkanı Yücel Altunbaşak ve çok sayıda davetli katıldı.
Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. İbrahim Doruk, proje ile jeotermal sulardan yıllık en az  1800 ton bor üretilmesi ve saniyede 3 ton suyun arıtılarak birinci sınıf sulama suyu kriterlerine getirilmesinin planlandığını söyledi. Doruk, “Bu proje ile Menderes nehrinden sulanan arazilerdeki bor kirliliği önlenerek yıllık en az 260 milyon TL’lik  tarımsal verim kaybı engellenecek. Bu sayede jeotermal atık sular tarımsal üretim için daha zararsız hale getirilmiş olacak. Jeotermal sulardan bor arıtımı ile oluşan bor kirliliği engellenmiş; su, toprak ve çevreye duyarlı enerji ve tarımsal üretim sağlanmış olacak” dedi.   
Projenin 2 yıl içinde tamamlanması ve proje tamamlandığında sistemin kullanılması ile  Denizli ve Aydın ekonomisine yıllık en az 300 milyon TL’den fazla katkısı olacağı tahmin edilmektedir.