Denizli’de Pamukkale Üniversitesi(PAÜ) Tıp Fakültesi’ne yeni kayıt olan öğrencilerle bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, 4 öğrenciyi İtalya Padova Üniversitesi’ne götüreceğini açıkladı.
PAÜ Tıp Fakültesi’nde bu yıl eğitim öğretime başlayacak 127 öğrenciye üniversite ve fakülte hakkında bilgi verildi. Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıya PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kılıç, öğretim elemanları ve fakülteye bu yıl kayıt yaptıran öğrenciler katıldı. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kılıç, fakültede öğrenci merkezli aktif bir eğitim öğretim sisteminin uygulandığını belirterek, yeni eğitim öğretim yılının tüm öğrencilere ve öğretim üyelerine hayırlı olmasını diledi.
PAÜ Rektörü Bağcı da öğrencilerle soru-cevap şeklinde karşılıklı bir sunum gerçekleştirdi. Geçen hafta İtalya’nın köklü üniversitelerinden biri olan Padova Üniversitesi’ne gittiğini anlatan Prof. Dr. Bağcı, Tıp Fakültesi’nde de incelemelerde bulunarak protokol imzaladıklarını söyledi. Rektör Bağcı, bu işbirliği kapsamında 14 Mart Tıp Bayramı’nda tıp tarihi ile ilgili konferansın bilgilerini oluşturmak üzere 1. sınıf öğrencilerinden İtalya’ya 4 öğrenci götüreceklerini açıkladı. Öğrencilerin yoğun ilgisi ile karşılaşan Rektör Bağcı, Tıp Fakültesi’ne ilk iki sırada kayıt yaptıran Ahmet Can Varel ve İrem Yamacı ile kura sonucu Selin Aydın ve Seher Kabul’u İtalya’ya götürme kararı aldı.
Rektör Bağcı neden Padova Üniversitesi’ni seçtiği konusunda şunları söyledi: “İtalya’nın Padova kentinde 1222 yılında kurulmuş olan Padova Üniversitesi, bugün halen o yıllardaki binalarında eğitim gören 800 yıllık arşiviyle, geçmişi bugüne taşıyabilmiş köklü bir üniversitedir.”
Toplantı PAÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ilgaz Akdoğan’ın 'Eğitim Sisteminin ve Tıp Fakültesi’nin Tanıtımı' konulu sunumuyla tamamlandı.