Ege Bölgesi’nde İzmir dışında bulunan tek teknopark olan Pamukkale Teknokent, firmalarını ve Pamukkale Üniversitesi akademisyenlerini uluslararası ağlara dâhil etmek ve uluslararası işbirliklerine aracılık etmek amacıyla 2014 Şubat ayında Uluslararası Fen ve Teknoloji Parkları Birliği’ne (IASP) tam üyelik başvurusunda bulundu ve 2014 Mayıs ayında başvurusu onaylanarak tam üyeliğe kabul edildi. Pamukkale Teknopark, IASP’ye tam üye olan 400 seçkin teknopark arasındaki yerini aldı.
IASP’nin her yıl düzenlediği Uluslararası kongrelerin 31.’si bu sene Katar’ın başkenti Doha’da bulunan Katar Fen ve Teknoloji Park’ında (QSTP) 18-22 Ekim 2014 tarihlerinde düzenlendi. Pamukkale Teknokent, IASP’nin tam üyesi olarak bu organizasyonda Genel Müdür Prof. Dr. Muzaffer Adak ve Proje Koordinatörü Hüseyin Karakuş tarafından temsil edildi. 500’den fazla teknopark ve akademisyenin katıldığı bu organizasyonda network çalışmalarında bulunan Pamukkale Teknokent tam üyelik sertifikasını aldı.
Pamukkale Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Muzaffer Adak, 21 Ekim tarihinde Doha İslam Sanatları Müzesi’nde düzenlenen Gala yemeğinde IASP Başkanı Rick Weddle’dan tam üyelik sertifikasını aldı. Pamukkale Teknokent, Dünya Teknokentler Birliğine tam üye olan 12 Türk Teknokentinden biri oldu.