HABERDENİZLİ.COM

PAÜ Rektörü önümüzde ay belli olacak. Yeni dönemde rektör olmak için 20 aday geçtiğimiz gün YÖK’te ön görüşmeye davet edildi. YÖK’ün kararının ardından isimler Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak. Erdoğan mevcut adaylardan birini rektör olarak belirleyecek.

KİMLER ADAY OLDU

PAÜ Rektörlüğü için aday olan isimler arasında mevcut rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Prof. Dr. Yakup Kaska, Prof. Dr. Mehmet Meder, Prof. Dr. Ceyhun Karpuz, Prof. Dr. Ali Yılmaz, Prof. Dr. İsmail Yakıt ön plana çıkan isimler.

REKTÖR TAVASLI MI OLACAK

Denizli yönetim birimlerinde Tavaslılar’ın hakim olması ‘Acaba rektör de mi Tavaslı olacak?’ sorusunu akla getirdi.

25 yılını Pamukkale Üniversitesi’nde geçirmiş, akademik kariyerinin her aşamasını PAÜ’de yaşamış Caretta Caretta’ların kurtarıcısı olarak bilinen Tavaslı Prof. Dr. Yakup Kaska, kamuoyunun yakından bildiği isim olarak öne çıkıyor. Yine Tavaslı Prof. Dr. Mehmet Meder’in de sosyolog olarak yaptığı çalışmalar akademik çevrelerden takdir görüyor. Akdeniz Üniversitesi'nde görev yapan Prof. Dr. İsmail Yakıt da Tavaslı adaylar arasında

SON SÖZÜ ERDOĞAN SÖYLEYECEK

23 Şubat’ta YÖK’ün mülakatından geçtiği belirtilen 20 rektör adayının isimleri ve bilgileri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın karar vermesi için önüne konuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mart ayı içerisinde Pamukkale Üniversitesi (PAÜ)’nin yeni rektörünü açıklaması bekleniyor.

Kamuoyu Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü'ne, mevcut rektör Hüseyin Bağ'ın mı, önceki dönemlerde aday olan Ahmet Kutluhan'ın mı, yoksa diğer adaylardan birinin mi getirileceğini merak ediyor.