Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve Yönetim Kurulu Üyelerinin ve öğrenci topluluklarının da katıldığı açılışta, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı, ‘‘Üniversitemizin, Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı’na bağlı 160 öğrenci topluluğumuz bulunuyor, ve bu topluluklarımız bir yılda yaklaşık 900 adet etkinlik düzenleyerek, Bugüne kadar öğrenci topluluklarımız çok güzel çalışmalar yürüttüler, Bundan sonrada Öğrenci Toplulukları Çalışma Merkezi’nde öğrenci topluluklarının daha büyük bir şevkle çalışmalarını sürdüreceklerine inancım tam. Bu merkezde topluluklarımızın yürüteceği çalışmalarla güzel etkinlikler gerçekleştirmelerini temenni eder, hepsine başarılar dilerim.’’dedi. 

Öğrencilerin heyecanla beklediği PAÜ Öğrenci Toplulukları Çalışma Merkezi’nde bulunan salonların PAÜ Pusula Bilgi Sistemi üzerinden topluluklara tahsisinin sağlanacağı bilgisini veren Rektör Bağ, açılış programının sonunda öğrencilerle birlikte toplu hatıra fotoğrafları çektirdi.
Çalışmalar için ayrılan üç topluluk odası, 45 kişilik bir toplantı salonu, biri performans sanatları etkinlik çalışmalarına uygun olarak tasarlanmış aynalı salon olmak üzere 4 çalışma salonu, idari ve destek personele ait odaları bulunan PAÜ Öğrenci Toplulukları Çalışma Merkezi, haftanın yedi günü öğrencilerin hizmetine açık olacak.