Pamukkale Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Aygören, Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Selçuk Toprak, İİBF Uluslararası İlişkiler Fakülte Koordinatörü Prof. Dr. Süleyman Barutçu, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr.Turhan Kaçar, Denizli Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nevin Kuzu ve İtalya Parma Üniversitesi’nden Prof. Dr. Guglielmo Wolleb, Prof. Dr. Andrea Cilloni, Prof. Dr. Lorella Franzoni ve Prof. Dr.Francesca Zanella  katıldı. 
Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Amerika’dan sonra İtalya ile çift diploma anlaşması yaptıklarını belirterek, “Üniversitemiz uluslararasılaşma sürecini başarılı bir şekilde sürdürüyor. Amerika Weber State Üniversitesi’nin ardından bugün de İtalya Parma Üniversitesi ile çift diploma anlaşması yapıyoruz. Önümüzdeki yıldan itibaren başvuruları kabul etmeye başlayacağız ve öğrencilerimiz çift diploma şansını yakalamış olacak” dedi.
Konuşmanın ardından Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ile İtalya Parma Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Guglielmo Wolleb, Prof. Dr. Andrea Cilloni, Prof. Dr. Lorella Franzoni ve Prof. Dr. Francesca Zanella protokolü imzaladı. Rektör Bağcı, imza sonrası konuk öğretim üyelerine şilt ve çeşitli hediyeler takdim etti. 
Anlaşmaya göre İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden  İktisat, İşletme, İngilizce İşletme ve Uluslararası ve Finansman Bölümlerinin lisans öğrencileri ile Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden Üretim-Yönetim-Pazarlama, Muhasebe-Finansman ve Pazarlama programlarından yüksek lisans öğrencileri ve Denizli Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü’nden 20 öğrenci çift diploma alma şansına sahip olacak.