Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü’nde düzenlenen imza törenine Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdinç Duru ve lise müdürleri katıldı.

Pamukkale Üniversitesi ile birlikte çocuklara güzel hizmetler sunacaklarını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, “Bu proje okullarımızda sosyal etkinlikler anlamında hayati önem taşıyan bir projedir. Projenin hayata geçmesinde büyük rol üstlenen Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ’a teşekkür ediyorum” dedi.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ ise, “Üniversite olarak, kentin gelişimine katkı sağlayacak her projede yer almaya çalışıyoruz. Bu yönde en çok önem verdiğimiz eğitim alanında yaptığımız işbirlikleridir. Bu kapsamda Denizli’de eğitim veren 22 lise ile bir protokol imzalıyoruz. Buna benzer işbirlikleri ile eğitim ve öğretime katkı sağlamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından imza törenine geçildi. Atılan imzaların ardından yenilenen üniversitesi kütüphanesi gezildi. 

Protokol kapsamında liselerin ihtiyaç duyabileceği hizmet içi eğitim, hizmet altyapısının iyileştirmesi, öğretim süresinin değerlendirilmesi, öğretim programının zenginleştirilmesi, eğitim öğretim desteği sağlanması konusunda üniversite tarafından uzmanlık desteği sağlanacak. Lise öğrencilerinin üniversitenin akademik ve araştırma birimlerini ziyaret etmesine ve birimlerde bulunan laboratuvarları, mekânları ve malzemeleri kullanmasına imkan tanınacak. Öğretmenlik uygulaması ve derslerine devam eden öğretmen adaylarının stajlarının da liselerde yapılmasına imkân verilecek. Lise öğrencileri ve öğretmenleri üniversite kütüphanesinden faydalanabilecek. Öğretim üyeleri lise öğrencilerine ders verecek. Bunların yanında, öğrencilerin Pamukkale Üniversitesi’nin düzenleyeceği bilimsel, sportif, sanatsal ve kültürel etkinliklere katılmasına imkan sağlanacak.