Pamukkale Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu, ‘Youth in Action 3.2 Knowledge Fuels Change’ isimli Avrupa Birliği Gençlik Projesi ortaklarından biri oldu.
Pamukkale Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu, Romanya'da düzenlenecek olan Avrupa Birliği Gençlik Projelerine, iki farklı grup halinde katılacak. Pamukkale Üniversitesi, ilk olarak 11-16 Kasım tarihleri arasında Romanya'nın Yaş kentinde organize edilecek olan Gençlik Projesi'ne katılacak. Geri Dönüşüm Sanatı isimli bu projede, katılımcıların geri dönüşüm ve çevre konularında daha fazla bilgilenmesi ve bilinçlenmesi hedeflenip, proje boyunca geri dönüşüm malzemelerinden oluşturulacak sanatsal çalışmalar konusunda kısa bir eğitim alınacak ve eğitim sonunda üretilecek materyaller diğer katılımcılarla birlikte yerel halkın beğenisine sunulacak. Bu projenin ardından 18-25 Kasım tarihleri arasında ‘Eating Alive Food’ isimli projeye katılım gerçekleştirilecek.
Konu ile ilgili açıklama yapan PAÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Saffet Yağız, “Bu projelere katılımdaki temel amacımız, öğrencilerimize farklı kültürlerle tanışma imkanı sağlayarak, sosyal ve entellektüel olarak gelişmelerine katkıda bulunmaktır. Ayrıca, bu gibi projelerde yer almalarını sağlayarak sosyal sorumluluk, gönüllülük ve yaygın eğitim yoluyla öğrenmelerini sağlamaya çalışmaktır. Kısa süreli bu projeler, sonraki dönemlerde öğrencilerimizin Erasmus Değişim Programlarına katılmasını teşvik edip, uzun vadede Denizli ve Pamukkale Üniversitesi'ni de düzenlenecek diğer Avrupa Birliği Gençlik Projelerinde ev sahibi yapmayı hedeflemektedir. Düzenlenecek projelere katılım, kar amacı gütmeyen sivil toplum organizasyonlarıdır ve altışar kişilik gruplardan oluşmaktadır’’ dedi.