Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, 12 olan fakülte sayısının yılbaşına doğru 15’e çıkacağını söyledi. Denizli’de PAÜ, TÜBİTAK Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü (TÜSSİDE) tarafından yapılan çalıştaylarla geleceğini planlıyor. PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki çalıştayın açılışında konuşan Rektör Bağcı, gelecek beş yılın stratejik planı için iç ve dış paydaşlarla birlikte hareket ettiklerini söyledi. Bağcı, “Bölgenin önemli bir kentinde, Türkiyemiz'in önemli bir konumdaki üniversitesi olarak önümüzdeki beş yılın stratejik planlarını masaya yatırıyoruz. Amacımız, ülkemizin ihtiyaç duyduğu hizmetleri daha verimli, etkin ve sistematik biçimde gerçekleştirmek. Dünya üniversitesi olma yolunda hızla hareket eden ve ülkemizin 170 üniversitesi arasında belli bir konuma erişmeyi hedef edinmiş bir üniversite olarak, bulunduğu yörenin önceliklerini dikkate alarak sorunlarına bilimsel yöntemleri uygulayarak çözüm getiren ve bu çözümleri uygulayan üniversite kavramını ortaya koyuyoruz.” dedi.

PAÜ’nün kuruluşunun 20. yılında 12 olan fakülte sayısının yılbaşına doğru 15’e yükseleceğini belirten Prof. Dr. Bağcı, “Dinamik bir şehir olan Denizli’nin dinamik bir üniversitesi olarak, fakülte sayısını kurulduğu günden bu yana yüzde 160 arttırmış bulunuyoruz. Bunun yanında önümüzdeki iki yıl içinde 60 bin kişilik, iki kampüse ayrılmış bir PAÜ’nün dünya üniversitesi olarak tescillenmesi zorunludur. Geleceğin stratejisini belirlemek sadece üniversiteyle değil, dış paydaşların katkısıyla olacak. Biz bulunduğu yörenin insanıyla tamamen entegre olmuş, öncelikleri dikkate alan programlar yapmak zorundayız. O nedenle TÜBİTAK TÜSSİDE işbirliğiyle gerçekleştirdiğimiz projenin üçüncü ayağında dış paydaşlarımızla biraradayız.” diye konuştu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kaplan ise üniversiteyi tanıtan bir sunum yaptı. Açılış töreninin ardından çalıştaya geçildi. TÜSSİDE temsilcisi İlkan Sarıgöl tarafından yönetilen çalıştaya ilde yer alan kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, oda başkanları ve özel sektör temsilcileri katıldı.