Pamukkale Belediyesi, 9-10 ve 11’inci sınıflardan 5 bin öğrenciye "Pamukkale Okuyor Projesi" kapsamında "Hızlı Okuma Teknikleri Eğitimi" verecek. 
Pamukkale Belediyesi, "Daha Mutlu Daha Gelişmiş Bir Toplum İçin" sloganıyla 9, 10 ve 11'inci sınıflara yönelik olarak 5 bin öğrenciye hızlı okuma tekniklerinin öğretileceği "Pamukkale Okuyor Projesi"ni hayata geçirdi. Öğrencilerin dakikada 160 kelime olan okuma hızının 2-3 katına çıkarmayı amaçlayan proje ile okuma alışkanlığı dahil olmak üzere sınavlarda başarılarının en yüksek seviyeye çıkarılması hedeflendiği belirtilirken, eğitimle, öğrencilherin sınavlarda dikkat, konsantrasyon ve motivasyonlarının artırılarak, hızlı okuyup, hızlı algılayıp, soruları hızlı çözerek on binlerce kişinin önüne geçerek, geleceklerine en iyi şekilde hazırlanmalarına destek olunacağı vurgulandı. 
Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan, protokolü imzalayarak projeyi başlattı. Hızlı okuma eğitimleri projesinin önemine vurgu yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan, "Pamukkale'de yaşayan son sınıf öğrencilerimizin okuma alışkanlığını artırmak, okuduğunu en iyi şekilde anlamak ve dolayısıyla sınavlarda daha hızlı okuyarak, daha çabuk algılaması ve daha hızlı soruları çözmesine yardımcı olacak bir eğitim projesi. Beş bin öğrencimiz bu projeden yararlanarak hızlı okuma eğitimi alacak. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e böyle önemli bir projeyi hayata geçirdiği için çok teşekkür ediyorum" dedi.
Pamukkale Belediyesi olarak eğitime devamlı destek olmaya, eğitim noktasında pozitif ayrımcılık yapmaya devam ettiklerini belirten Başkan Hüseyin Gürlesin de, "İlçemizde okullarımızın fiziki alt yapısını güçlendirmekten eğitimsel materyallere kadar geniş bir çerçevede desteklerimiz sürüyor. Bu çalışmalara yeni ve çok önemli bir halka daha ekliyoruz. Pamukkale ilçe sınırları içinde okuyan 9, 10 ve 11’nci sınıflardan 5 bin öğrencimize ‘Pamukkale Okuyor Projesi’ kapsamında hızlı okuma teknikleri eğitimi verilecek.Öğrencilerimiz iki aylık süreçte 28 ayrı dersi, pamukkale.bel.tr internet adresimizden şifresiyle giriş yaparak alacak. Sosyal, kültürel ve en önemlisi eğitim anlamında da kendimizi görevli bilerek hareket ediyoruz. İlçemize hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.